WordPress hírek #10

Az e heti epizódban: Spectra Pro árazás végre megjelent, az UpdraftPlus ingyenessé tette az alapvető webhelymigrációs funkciót, valamint menő kinézetű hivatalos oldalak a blokkokhoz és a WP 6.3 kiadásához.

A Spectra blokképítő plugin várva várt pro verziója már elérhető egyéni vásárlásra, 69 dolláros éves és 349 dolláros élethosszig tartó áron, akár 1000 weboldalra. Továbbá a Divi csapata elindított egy új Divi AI eszközt, amely AI erejével képes képeket és szöveget generálni a Divi által készített weboldalakhoz.

https://wpspectra.com/pricing/
https://www.elegantthemes.com/blog/theme-releases/introducing-divi-ai

Az UpdraftPlus kiadta az ingyenes webhely migrációs funkciót két webhely között, mostantól csak az egyéni beállításokkal a pro vagy fizetős csomagokban történő migrációhoz. Továbbá a WSform mély integrációt adott hozzá az InstaWP-vel API-n keresztül, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan elindíts egy WordPress keretet a WSformmal előtelepítve.

https://updraftplus.com/updraftplus-releases-free-wordpress-migration-features/
https://wsform.com/knowledgebase/instawp/

Az Aurooba létrehozott egy online segédletet, a Core Blocks Explorert, amely lehetővé teszi a WordPress alapblokkok és tulajdonságaik egyszerű felfedezését. Míg Ross megosztott egy kis plugint, a Reveal Post Data-t, amely megjeleníti a bejegyzéshez kapcsolódó nyers bejegyzés adatokat, beleértve a taxonómiát és az egyéni mezők adatait.

https://wphelpers.dev/blocks
https://github.com/rmorse/reveal-post-data

A Builderius v0.12 számos fejlesztést hozott, mint például a beépített GraphQL-alapú dinamikus adatok és az erőteljes interaktív és dinamikus modulok, mint például az Accessible Menu, Loops & Facets, Conditions Builder és Modal Builder.

https://builderius.io/

A WP Ultimo v2.1.3 frissítette bővítményét a WordPress 6.3-hoz, valamint az olyan bővítményeket, mint az admin oldal készítő, a webhely exportőr és az importőr. Továbbá a Fluid Checkout for WooCommerce új design sablonokat és a kosárelemek szerkesztésének lehetőségét adta hozzá a pénztár oldalon.

https://wpultimo.com/wp-ultimo-213-is-out/
https://fluidcheckout.com/docs/feature-checkout-edit-cart/

WP Core & Gutenberg frissítések… itt van még a WordPress irányítópult teljesen új admin designjának előkészítése és fejlesztése. Továbbá nézd meg a Gutenberg 16.4 kiadásban bevezetett kísérleti automatikus blokkbeillesztési funkciót.

https://make.wordpress.org/design/2023/08/10/admin-design-kickoff/
https://wptavern.com/gutenberg-16-4-introduces-experimental-auto-inserting-blocks

Az ACF v6.2 frissítés hozzáadta a UI-t az opciós oldal létrehozásához a kézi kódolási módszer használata helyett, valamint a kétirányú kapcsolatok natív támogatását. Míg a Toolset v1.6.8 frissült a WordPress 6.3 és a kompatibilitás érdekében olyan blokk bővítményekkel, mint a Stackable a képdoboz, az előrehaladási sáv és az előrehaladási kör blokkokhoz, valamint a Kadence a fejlett gombok blokkjához.

https://www.advancedcustomfields.com/blog/acf-6-2-0-released/
https://toolset.com/2023/08/toolset-1-6-8-compatibility-with-wordpress-6-3/
https://wpstackable.com/
https://www.kadencewp.com/kadence-blocks/

Ha már Kadence, ne feledd frissíteni azonnal a Kadence Blocks bővítményed, mert súlyos biztonsági rést javítottak.

Érdekességek és javaslatok: