WordPress hírek #11

NASA finanszírozás egy WordPress pluginban és némi gender politika. Ebben a részben szerepel még a Gravity Forms új pluginjai, egy csomó plugin, amelyet a Group one felvásárolt is és persze egyéb izgalmas hírket.

A JetSloth által készített Fetcher for Gravity Forms inline linkeket biztosít a közös admin oldalakhoz és műveletekhez. Ideális a több űrlappal rendelkező felhasználók számára, lehetővé téve a könnyű hozzáférést az űrlapszerkesztőhöz, a bejegyzésekhez, az exportáláshoz és így tovább. Továbbá elérhetővé vált a Gravity Forms Advanced Select v1.0 verziója is, amely továbbfejleszti a Drop Down, Multi Select és Address mezők felületét.

https://jetsloth.com/wordpress-plugins/gravity-forms-fetcher/

https://gravitywiz.com/documentation/gravity-forms-advanced-select/

Az Eazy Plugin Manager egy távoli kezelési funkcióval bővült, amely lehetővé teszi, hogy az összes WordPress plugint több weboldalon keresztül, egy forrásból kezeld. Míg a CAPTCHA 4WP a hCaptcha és a Cloudflare Turnstile szolgáltatások out of the box támogatását adta hozzá a CAPTCHA ellenőrzésekhez a WordPress weboldalainkon.

https://eazyplugins.com/docs/eazy-plugin-manager-remote/

https://melapress.com/wordpress-captcha/

A MetaBox UX/UI változásokat hajtott végre az almezők jobb megjelenítése és egy gomb az almezők gyors hozzáadásához, valamint a mezők címkéinek és azonosítóinak gyors szerkesztésének megkönnyítése mellett. Emellett a MainWP v4.5 frissítés bevezette az újratervezett irányítópult navigációt, és flexibilissé tette a widgeteket, lehetővé téve, hogy az igényeknek megfelelően húzd, nyújtsd vagy zsugorítsd őket.

https://metabox.io/meta-box-builder-ux-ui-update-visually-stunning-hierarchy-quick-add-quick-edit/

https://mainwp.com/introducing-mainwp-4-5-navigation-redesigned-flexible-widgets-and-more

A Paid Memberships Pro mostantól zökkenőmentes integrációt biztosít a LifterLMS plugin számára, ha engedélyezve van, lehetővé teszi, hogy az összes kifizetést, tagságot, korlátozást és felhasználói mezőt kezeljük. Az Amelia v6.5 új opciót adott a különleges napok duplikálására és a Google Analytics 4 események integrációjára.

https://www.paidmembershipspro.com/pmpro-update-2-12/

https://wpamelia.com/changelog/

A Beaver Builder csapata olyan új funkciókról számolt be, mint a dobozmodul, a globális stílusok és a globális színek. Míg Xaver megosztotta, hogy a Mailster v4.0 számos olyan funkcióval érkezik, mint a blokk űrlapok és a könnyebb automatizálási folyamatok útjának vizualizációja.

Volt egy meglepetés a Group one bejelentette a BackWPup, Adminimize és Search & Replace WordPress termékek megvásárlását, amelyek csatlakoznak a meglévő portfóliójukhoz, mint a RankMath SEO, WP Rocket és Imagify. Az Inpsyde eladta ezeket a termékeket, hogy a vállalati ügyfelekkel való munkában rejlő fő kompetenciáira összpontosíthasson.

https://www.group.one/en/news/group-one-strengthens-wordpress-commitment-with-acquisition-of-backwpup

https://inpsyde.com/en/inpsyde-announces-sale-of-backwpup-adminimize-and-searchreplace/

NASA alapok és az “alulreprezentált nemek” kifejezés.

Amber Hinds megosztotta, hogy a NASA az EqualizeDigital Accessibility Checker-t választotta az új weboldaluk automatikus akadálymentesítési tesztelésére, és finanszírozni fogja az Equalize Digital Accessibility Checker WordPress plugin front-end highlighting funkciójának fejlesztését.

https://equalizedigital.com/nasa-funds-development-of-front-end-highlighting-feature-for-equalize-digital-accessibility-checker/

WP perspektívák… Anne McCarthy javasolta, hogy a WordPress 6.4 kiadásra a “nők által vezetett kiadás” helyett az “alulreprezentált nemek által vezetett kiadás” kifejezést használjuk. Míg Lax Mariappan joggal mutat rá, hogy nem minden WordPress weboldal egyforma, minden weboldalon más-más követelmények és eszközök állnak a középpontban.

https://nomad.blog/2023/08/18/lets-call-wordpress-6-4-the-underrepresented-gender-led-release/

https://webdevstudios.com/2023/08/15/not-all-wordpress-websites-are-the-same/

Politika….maradok az egyszerű oktatásnál 🙂