WordPress hírek #12

A másoktól származó inspiráció ereje új, hiánypótló projekteket eredményezhet a WordPress ökoszisztémában, mint például a WP Remote Work és a WP Talk Link. Két WordPress podcast, WordPress hosts benchmarkok a havi 25 dollár alatti havi árú tárhelyekhez, és újabb meglátások Matt Mullenwegtől.

Riza Maulana, Michelle Frechette WPCareerPage projektjéből merítve inspirációt, elindította a WP Remote Work-et, hogy megkönnyítse a távmunkák megosztását és keresését a WordPress ökoszisztémában. Míg Javi Guembe az angol nyelv javítása és a nyelveken és a WordPressen keresztüli összekapcsolódás érdekében elindította a WP Talk Linket a WordPress közösségben dolgozó emberek számára.

https://twitter.com/rizaardiyanto/status/1693758385584574472

https://wptl.org/

Új podcast indul… Lesley Sim, a Newsletter Glue plugin mögött álló alkotó elindította a Sticky FM podcastot, amely a hírlevelek növelésére, pénzzé tételére és működtetésére összpontosít. A WordPress terméktulajdonosok által és WordPress terméktulajdonosoknak szóló heti podcast, a WP Product Talk, mostantól saját weboldallal rendelkezik, amely felsorolja az összes korábbi epizódot.

https://sticky.fm/

https://wpproducttalk.com/

Termékfrissítések… FlowMattic v3.2 a Weboldal-elemző modullal, amely lehetővé teszi, hogy bármely weboldalról kivonj adatokat, mint például: cím, leírás, e-mailek, közösségi média és séma. Továbbá a Fluent Support v1.7.3 hozzáadta a ticket törlése funkciót közvetlenül a ticket megtekintése képernyőn belül, lehetővé téve a ticket-kezelési folyamat megkönnyítését.

https://flowmattic.com/changelog/

https://fluentsupport.com/fluent-support-1-7-3/

A WPTurbo három WordPress boilerplate opciót adott hozzá a következőkhöz: Block Theme, Classic Theme és Simple Plugin, lehetővé téve a projektek gyors elindítását. Továbbá, most már elérhető a sok javítással és továbbfejlesztett, a Divi 5 Dev Beta a teszteléshez, mivel a csapat a Divi 5 Public Alpha kiadás következő fókuszán dolgozik.

https://wpturbo.dev/wpturbo-updates-august-2023/

https://www.elegantthemes.com/blog/general-news/divi-5-dev-beta

A Jadro (Full Site Editing) FSE WordPress theme-t a CodeinWP csapata megvásárolta…. Míg Joost és Marieke csatlakozott a Post Status csapatához, mint Equity Partnerek Lindsey és Cory Millerrel.

https://jadrowp.com/jadro-joins-the-codeinwp-family/

https://poststatus.com/joost-and-marieke-join-post-status-as-equity-partners/

A WordPress .com elindította a 100 éves tervet az online webes jelenlétedhez, amely akkor is megmarad, amikor már nem leszel. Ez a 100 éves WordPress powered ajánlat azonban 38 000 dolláros árcédulával jár – érdekel?

Amber Hinds által megosztva: “Abba kellene hagynunk az élethosszig tartó licenceket a pluginekben.” – mondta Matt Mullenweg a WordCamp US 2023-on a WordPress jövőjéről és a hosszú távú gondolkodásról. Emellett Matt Mullenweg megosztotta cselekvési tervét, hogy a Tumblr-t jobbá tegye az AI és a nyílt forráskódú algoritmus erejével. És írt egy nosztalgikus visszaemlékezést a 2006-ban indult és máig tartó WordCampekről.

Érdekességek és javaslatok: