WordPress hírek #3

23.06.20

Mi zajlik a WordPress világában:

Elementor elindította új Prompts Library-t az AI által támogatott feladatokhoz, amelyeket az Elementor AI segítségével végezhetsz el a tartalmak, képek és kóddal kapcsolatban weboldaladon. Nekem eddig több volt a hibaüzenet mint hasznos megoldás, de talán harmadik próbára ez is megjavul az új 3.14-es verzióval. Ugyanakkor a 10up csapata elindította a HeadstartWP projektet, egy nyílt forráskódú keretrendszert fej nélküli (headless) WordPress weboldalak építéséhez. Régi álom sokaknak egy rendes megoldás, talán most ez is megvalósulhat.

A hivatalos WordPress Plugins and Themes könyvtárban mostantól közösségi és kereskedelmi fülek is vannak a bővítmények és sablonok szűrésére az adott kritériumok alapján. Míg Justin Tadlock elmagyarázta a template részterületeket és azt, hogy hogyan adhatod hozzá őket a sablonodhoz a testreszabottabb beállítások érdekében

A Gutenberg 16.0 nagy változásokat vezet be a Site Editorban, beleértve az új oldalak létrehozásának lehetőségét ( 50565 ) és az oldal részleteinekk megtekintését az oldalsávon ( 50767 ) . Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag a Site Editor elhagyása nélkül is létrehozhatunk egy weblapot a jövőben.

Bricks Builder 1.8.1 frissítése lehetővé teszi a CSS-fájlok automatikus újragenerálását minden témafrissítés után, valamint a parancssori (WP-CLI) műveletek kiterjesztett támogatását. Míg a Visual Composer (45.2) frissítés legújabb kiadása megkönnyíti az egyéni attribútumok és CSS hozzáadását az egyes elemekhez.

Jamie Marsland interjúja Joost De Valk-al érdekes betekintést nyújthat mit gondol az SEO téma egyik régi motorosa a közelgő AI alapú google találatokról és hogy for ez borsot törni a weboldal tulajdonosok számára akik eddig organikus forgalomból szerezték vevőiket. Videó linkje, katt ide

Ezt nagyon csendesen intézték…A One Equity Partners felvásárolta a LiquidWeb Hosting szolgáltatást, és új holdingtársaságot alapított CloudOne Digital néven. Ez a felvásárlás magában foglalja az összes StellarWP-terméket is, mint például a Nexcess Hosting, GiveWP, The Events Calendar, LearnDash, Kadence, iThemes (SolidWP néven átkeresztelt), IconicWP, Orderable, Restrict Content Pro és még sok mást.

A FluentCRM a jövőbeni kommunikáció javítása és a biztonsági problémák kezelése érdekében közzétette a biztonsági és sebezhetőségi áramlásra vonatkozó közzétételi program részleteit, valamint a Patchstack sebezhetőséget feltáró programot. Míg a WooCommerce számos WooCommerce-bővítményben felfedezett sebezhetőséget javított ki a fizetések feldolgozásához. Te már frissítettél mindent ugye? Ne feledd a biztonsági mentéseket sem…

Drupal, Matt Mullenweg úgy döntött, hogy 20 000 eurót finanszíroz az Automatticon keresztül a Drupal weblapok Gutenberg projektjét használó törekvésére. Bár a project nem új, de már több ezer Drupal oldalon fut a Gutenberg szerkesztő és ez remélhetőleg szinteket tud lépni a közeljövőben.

A mai epizód támogatója, Te vagy és mindenki aki mai napig tartja bennem a motivációt és megosztja a videóimat másokkal is. Köszönöm!