WordPress hírek #4

Sok minden történt ismételten és bőven nyújt lehetőséget, hogy átgondoljunk több hosszútávú stratégiát. Látványosan fejlődnek a WordPress közvetlen közelében és hozzá köthető projectek is. Gondolok itt a még épülő command center funkció átnevezésére, Elementor AI új lehetőségei, Fluent Forms újabb mérföldkőnél.

Nem csak szöveg, hanem az Elementor AI segítségéveúj képeket is generálhatunk, a meglévőket javíthatjuk vagy testreszabhatjuk az AI erejével az Elementor szerkesztőben. Személyes tesztjeimen ez kivételesen elsőre működött és jó eredményeket generált. Ezenkívül a Fluent Forms v5.0 egy nagy frissítés, amely egy új felhasználói felületet , valamint a gyorsabb reagálást biztosító új keretrendszert és a dedikált fejlesztői dokumentumokat vezeti be.

A Yotako bővítmény új kiadása azt ígéri, hogy lehetővé teszi a Figma és Adobe XD tervek WordPress Gutenberg blokkként történő szerkesztését. Ezenkívül a ShopWP 8.0 frissítés egy új elrendezés-készítőt vezetett be, amely számos egyedi módon vizuálisan segít megtervezni az üzlet termékeit és oldalait.

GiveWP kiadott egy új Webhooks-kiegészítőt , amely lehetővé teszi az adományozási űrlapok integrálását és összekapcsolását más eszközökkel.

a Google Analytics 4 2023. július 1-jén felváltja a régi Universal Analyticset, ne felejts el átváltani időben ahol szükséges, vagy Matamo jellegű megoldásra váltani, ahogy a wpsuli tanfolyamban is javasoltam.

A MainWP bejelentette a Pressable Hosting (Automattic) integrációját, ahol a Pressable Extension segítségével kezelheted a különböző hosting feladatokat a MainWP panelen. Míg a MemberPress hozzáadott új integrációt a Quadernóval , egy nemzetközi adómegfelelési eszközzel.

Az ingyenes WordPress (.)com webhelycsomag keretében is végezhetünk pénzkereseti tevékenységeket, például termékeket és tagságokat értékesíthetünk, adományokat fogadhatunk el. Ezenkívül kilenc év után a Gravatar szolgáltatás új frissítést kapott egy fizetési szolgáltatás formájában, amely lehetővé teszi, hogy mások pénzt küldjenek nekünk.

Még tart a visszajelzések gyűjtése a Command Center átnevezésével kapcsolatban. Ez a Github témában követhető. https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/50925

Érdekességek és javaslatok: