WordPress hírek #5

Jó látni, hogy a WordPress vállalkozók beszélnek és kísérleteznek az árképzési struktúrákkal, mint például a havi árképzés vagy az 5 éves árképzés az élethosszig tartó ajánlatok helyett. Szintén ebben a számban: az összes revízió megtekintése egy helyen, a hibrid blokkok koncepciója, az új Gravity SMTP plugin, és néhány átnevezett WordPress tudnivaló.

FONTOS: Mostantól a cikkesített formában igyekszek a linkeket mellékelni olvashatóbban, mert volt baki a szövegek linkesítése miatt. Tegyünk egy próbát a mai adással, dobjatok itt egy tetsziket vagy kommentet, ha így jobb nektek 🙂

A WP-termékek árazása… Pavel Ciorici, a WPZOOM-nál kísérletezik a témák és a bővítmények havi díjszabásával , ami érdekes beszélgetéseket eredményez a Twitteren. Míg Satinder Singh a Cool Plugins-nál az „élettartam” helyett az 5 éves árazási terv ötletét osztotta meg, ami sok kíváncsi választ és érdeklődést váltott ki.

https://www.wpzoom.com/pricing/

https://twitter.com/ciorici/status/1673396761472147465

https://twitter.com/cool_satinder/status/1674323161481871363

Mostantól a PublishPress Revisions pluginhoz hozzáadott Revision Archive funkcióval az összes tartalom revízióját egy helyen tekintheted meg a weboldaladon. Továbbá nézd meg a hibrid blokkok koncepcióját a Pinegrow szerkesztőben a blokkok helyreállítási hibája nélkül és a gyorsabb React-alapú szerkesztési élményt.

https://publishpress.com/blog/revisions/revision-archive/

https://pinegrow.com/docs/wordpress/creating-custom-wordpress-blocks/hybrid-blocks/

Új… A WP Ultimo elindította a WP Ultimo Next-et, amely új eszközöket tartalmaz a Weboldal mint szolgáltatás (WaaS) platformhoz, mint például típusok, munkafolyamatok, stúdió, hozzáférési kapu és még sok más. Míg a Gravity Forms a Gravity SMTP plugint barkácsolja, hogy lehetővé tegye az űrlap e-mailek küldését tranzakciós e-mail szolgáltatásokon keresztül – ez egy ingyenes alfa kiadás, és az Elite licenctulajdonosok számára a bevezetés után lesz elérhető.

https://wpultimo.com/next/

https://www.gravityforms.com/blog/introducing-gravity-smtp-test-the-alpha-today/

A WP dolgok átnevezése… vegyük figyelembe, hogy az újrafelhasználható blokkok neve mostantól Patterns lesz, két lehetőséggel: szinkronizált és nem szinkronizált. Továbbá, az új Command Center át lett nevezve Command Palette-ra (és nem Wayfinder-re), ami a WordPress 6.3 kiadásban érkezik.

https://github.com/WordPress/gutenberg/issues/50925#issuecomment-1610044400

https://wptavern.com/reusable-blocks-renamed-to-patterns-with-synced-and-non-synced-options

Core frissítések… a WordPress 6.3 Beta 3 letöltése már elérhető a teszteléshez, amely több mint 500 új funkcióval és fejlesztéssel érkezik. Emellett a WooCommerce felhasználók új, blokkok által támogatott termékkészítési élményre számíthatnak.

https://developer.woocommerce.com/2023/06/28/introducing-a-brand-new-product-creation-experience-powered-by-blocks/

Nick Diego bemutatta egy rövid videó formájában a hamarosan elérhető Pattern létrehozásának lehetőségét a szerkesztőben. Ez a Gutenberg 16.1-es verziójával már tesztelhető.

https://twitter.com/nickmdiego/status/1673700543892713474

Érdekességek és javaslatok: