WordPress hírek #6

Ez alkalommal nincs videó…vajon így jobb? Mond el véleményed a hírek utáni kérdőívben, hogyan folytassam ezt a sorozatot.

Nézzünk bele a több mint egymillió aktív telepítéssel rendelkező WordPress bővítmények érdekes adataiba. Szintén ebben a számban: új Gravity Turnstile AddOn és WooCommerce Shipping Calculator, AI-erők a WSFormban, és az első alkalom – egy WordCamp esemény, amely egészen más okból maradt el.

A Core Framework, egy vizuális CSS keretrendszer David Babinec és a csapat kiadott egy ingyenes Gutenberg kiegészítőt, hogy a Core Framework-et a blokkszerkesztőben használhassuk – az Oxygen és a Bricks Builder fizetős kiegészítők is elérhetőek. Továbbá, szeretnéd hozzáadni az Ipsum Generator eszközt, mint ahogy a codeinwp weboldal is tette ide – nézd meg az ingyenes nyílt forráskódú WP Ipsum Generator pluginjukat.

https://coreframework.com/marketplace/gutenberg-addon
https://www.codeinwp.com/wp-ipsum-generator/
https://github.com/Codeinwp/wp-ipsum

A Gravity Forms kiadott egy új Cloudflare Turnstile Add-On-t a Gravity Forms felhasználók számára, hogy használhassák a Cloudflare Turnstile-t, amely egy intelligens alternatívája a CAPTCHA implementációnak. Míg a Barn2 csapata egy új WooCommerce szállítási kalkulátort adott ki, amely megkönnyíti a látogatók számára a szállítási költségek előzetes kiszámítását magán a termékoldalon.

https://www.gravityforms.com/blog/introducing-the-official-cloudflare-turnstile-add-on-v1/
https://barn2.com/wordpress-plugins/woocommerce-shipping-calculator/

A WSForm bevezette a mesterséges intelligenciát, amely lehetővé teszi, hogy írj néhány szót, például, hogy milyen űrlapmezőkre van szükséged az űrlapon, és az űrlapod készen áll az AI varázslatával. Míg az All in One SEO plugin (AIOSEO) bevezette a SEO Revisions funkciót, amely segít nyomon követni az összes SEO módosítást, amit a weboldaladon végzel.

https://wsform.com/ws-form-unveils-revolutionary-openai-powered-feature-ai-generated-forms/
https://aioseo.com/announcing-seo-revisions-and-google-updates-integration/

Ez lehet az első alkalom (emlékezetem szerint), hogy egy WordCamp esemény, a WordCamp Dhaka 2023 törlésre került a közösségi döntéshozatalra gyakorolt vállalati befolyással kapcsolatos aggályok miatt. Sam Suresh további részleteket osztott meg, az érintetteket eltávolítják a helyettes és mentori szerepkörökből, az érintett cégeket pedig egy évre kitiltják a WordPress rendezvények szponzorálásából.

https://wptavern.com/wordcamp-dhaka-2023-cancelled-due-to-concerns-of-corporate-influence-on-community-decision-making

Elementor 3.15 beta. Éppen, hogy elindult a 3.14 és még a bemutató videót is készítem, már gyúrhatom is egybe egy 3.15 beta bemutatóval a napomat, hogy mihamarabb bemutassam az új lehetőségeket. Ebben a kiadásban egy sokak által várt funkció érkezik a filterek/szűrők világában. Videó bemutató hamarosan a csatornán.

https://www.youtube.com/@WPSuli/

1 perces kérdősor ahogy ígértem, segíts dönteni hogyan folytassam a hírek sorozatot: