WordPress hírek #7


Új bővítmények… A ClickWhale, a URL-ek lerövidítésére és a kattintások elemzésére szolgáló WordPress plugin kiadta a ClickWhale Pro változatát, amely támogatja az eCommerce konverziót és az UTM kampányok nyomon követését.

https://clickwhale.pro/

Leleményes… Josh Pollock megosztotta a Refactoring WordPress Plugins ebook utolsó fejezetét. Ez egy 5 részes ebook arról, hogyan strukturáljuk, refaktoráljuk és teszteljük a WordPress pluginekhez írt PHP kódot függőségi injektálással. Továbbá, nézd meg Stanley van Heusden That’s WP könyvtárát, amely gyönyörű WP oldalakat mutat be.

https://twitter.com/Josh412/status/1677039771200241665

https://thatswp.com/

Termékfrissítések… A Stackable egy új Tabs blokkot adott hozzá, amely teljesen elérhető és reszponzív, ami könnyű olvashatóságot ígér több eszközön és képernyőméretben. Továbbá a LearnDash 4.7.0 tanfolyam előrendelési funkcióval és a kohorsz alapú tanulási rendszer beállításához a tanfolyam kezdő és befejező dátumának hozzáadásának lehetőségével.

https://wpstackable.com/blog/introducing-new-tabs-block/

https://www.learndash.com/introducing-learndash-4-7-0-now-with-course-pre-ordering/

WordPress csomagolva… A Bluehost Hosting elindította a WonderSuite funkciót, amelynek célja, hogy egy helyen kezelje a WordPress weboldal sok mozgó részét, mint például a WonderStart az onboardinghoz, a WonderTheme az alaphoz, a WonderBlocks mintákat és sablonokat tartalmazó könyvtár, a WonderCart az e-kereskedelemhez, és így tovább.

https://www.bluehost.com/blog/introducing-bluehost-wondersuite/

A WordPress 6.3 képi teljesítményjavításokkal érkezik, amelyeknek segíteniük kell a jobb LCP (Largest Contentful Paint) metrikában. Emellett a Lazy loaded metaadatok javítására is összpontosít majd a kifejezés-, megjegyzés- és webhely-metaadatok esetében.

https://make.wordpress.org/core/2023/07/13/image-performance-enhancements-in-wordpress-6-3/

https://make.wordpress.org/core/2023/07/13/improvements-to-the-metadata-api-in-wordpress-6-3/

A WordPress 6.3 támogatni fogja a szkriptek async és defer attribútumokkal történő regisztrálását, ami lehetővé teszi a szkriptek betöltését anélkül, hogy blokkolná az oldal többi betöltését, ami gyorsabb weboldalakat eredményez. Emellett nézd meg a WP 6.3 új fejlesztői mód koncepcióját és annak beállítását.

https://make.wordpress.org/core/2023/07/14/registering-scripts-with-async-and-defer-attributes-in-wordpress-6-3/

A teljes WordPress admin felület meg fog változni. Erre kaptunk részleteket, de nem csak végfelhasználók, hanem fejlesztők is támogatva lesznek saját munkásságuk admin felületének kialakításában, mely remek lehetőség egy modern és egységes külsőt varázsolna mindenki számára. Erről készítettem egy bemutató videót, lesd meg azt is.