WordPress hírek #9

Ez a kiadás sokat foglalkozik az alkotókkal, legyen az ügynökségi emberek keresnek AI teljesítményt, hogy létrehozzák a weboldal első tervezetét az új ZipWP szolgáltatással. Vagy a plugin-alkotók, akik a FreeScout által működtetett plugin-támogatási rendszert keresnek, és egy új erőforrást a Kirki keretrendszer prémium verziója formájában – mostantól ingyenesen! És persze WordPress 6.3 frissítés ideje is eljött.

Nagy az AI a WordPressben… az Astra sablon és a Sure Members mögött álló csapat elindította az AI vezérelt ZipWP szolgáltatást, amely azt ígéri – “Írd le az ötletedet, és nézd, ahogy egy WordPress weboldal épül a szemed előtt”. Erről hamarosan egy saját bemutató videót is fogunk tudni látni. A Beaver Builder felhasználók is használhatják az OpenAI által működtetett Beaver szerkesztő AI erejét a Beaver Team Pro plugin segítségével.

https://zipwp.com/

https://sitespot.dev/article/ai-for-beaver-builder/

Jack Arturo részletesen bemutatta a WPFusion plugin támogatásának a Help Scoutról a nyílt forráskódú FreeScout megoldásra történő áthelyezésének folyamatát. Emellett a Kirki keretrendszert a Themeum valamikor régebben megvásárolta David Vongries-től – most mindenki számára ingyenessé tették a Kirki Premiumot – ez biztosan jó ajándék!

https://wpfusion.com/news/we-moved-from-help-scout-to-freescout/

https://www.themeum.com/kirki-premium-is-available-for-free/

A GravityWiz új termékcsaládot indított, a Gravity Shop Product Configurator az első termék, amely lehetővé teszi, hogy Gravity Forms-t adjunk a WooCommerce termékoldalakhoz, és még sok mindent tegyünk. Továbbá, azt ígérve, hogy a Gravity Forms adatok importálása és exportálása több weboldal között egyszerű és gyors lesz, az új Gravity Migrate plugin pontosan ezt teszi!

https://gravitywiz.com/introducing-gravity-shop-product-configurator/

https://www.gravitykit.com/announcing-gravitymigrate-beta/

A Yellow Pencil mögött álló csapat elindította az új Kraft Builder plugint, amellyel vizuális módban fejleszthetünk WordPress weboldalakat; itt egy bemutató videó David McCan tollából. Míg a Brizy Cloud hozzáadta a weboldal klónozási funkciót, hogy a felhasználók gyorsan klónozhassák a teljes weboldal projektet.

https://kraftbuilder.com/

https://youtu.be/8YB_ZlBV41o

https://www.brizy.io/cloning-functionality-in-brizy-cloud

Az Elementor v3.15 frissítés egy új Taxonómia szűrő widgetet adott hozzá, amely lehetővé teszi a listák szűrését a Loop Grid-ekben taxonómiák alapján. Míg a WPBakery v7.0 egy nagy frissítés sok változással, beleértve az új márkaépítést és olyan funkciókat, mint az üres oldal varázsló, az egyéni JavaScript és a felhasználói felület javítása.

https://wpbakery.com/blog/wpbakery-page-builder-7-0/

Befejezés képen, WordPress 6.3 ma-holnap elindulhat végleges frissítésként. Ne feledjetek egy biztonsági mentést készíteni előtte és megtekinteni a korábban készített bemutató videót is erről.

Érdekességek és javaslatok: