WordPress hírek #1

2023.06.06

Mi zajlik a WordPress világában 💖

  • AI-alapú szolgáltatások… A GetGenie 3.6.0-s verziója hozzáadott egy egykattintásos blogfunkciót , amely lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással egy teljes blogbejegyzést generáljunk a választott kulcsszavak, cím, bevezető és vázlat alapján. Míg a JetEngine 3.2 Beta kiadása hozzáadta az első ChatGPT-integrációt , amely segít az SQL-lekérdezések kezelésében.
  • Új mesterséges intelligencia + WP indul… a Stylemix csapata kiadta az AiBud WP Pro bővítményt csevegési és finomhangoló funkcióval, amely lehetővé teszi a Chatbot betanítását olyan példákkal, amelyekből tanulhat. Míg Robert DeVore megosztotta az Intellipress elindítását , megígérte, hogy a WordPress intelligens AI-asszisztense lesz, ötvözi az AI erejét a Gutenberg blokkszerkesztővel.
  • Érdekes frissítések… Vikas Singhal megosztotta a hamarosan megjelenő InstaStore funkció előnézetét , ahol regisztrálhatunk eladóként , majd közvetlenül értékesíthetünk sablonokat. Megkönnyíti a dolgokat, a Meta Box egy új Add-new funkcióval rendelkezik , amely lehetővé teszi új bejegyzések, taxonómiák és felhasználók hozzáadását közvetlenül az egyéni mezőkbe képernyő váltás nélkül.
  • Termékfrissítések… A MemberPress hozzáadta a order bumps funkciót, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan eladj kiegészítő termékeket a pénztárnál. Míg a WPML újraindította Translation Hub szolgáltatását , amely egyszerű, ingyenes, önkiszolgáló módszert biztosít a fordítószolgálatok, ügynökségek és szabadúszók számára, akik WordPress-webhelyeket szeretnének lefordítani ügyfeleik számára.
  • Blocks… ha a blokkszerkesztő segítségével készítesz elrendezéseket, akkor lesd meg az új PatternsWP bővítményt, amely hozzáférést biztosít egy nagy blokkminta-könyvtárhoz, megkönnyítve ezzel az elrendezések felépítését. Míg a GutenbergHub kiadott egy új Scroll Box bővítményt, amely lehetővé teszi dinamikus görgethető tartalomblokk hozzáadását webhelyéhez.
  • Új bővítmények… a 2023-as CloudFest Hackathon résztvevőitől származó MariaDB állapotellenőrzési bővítmény segít a MariaDB-adatbázis hibakeresésében, és már elérhető a WordPress bővítmény tárházában. Észrevettem a nemrégiben kiadott RioVizual bővítményt is, amellyel reszponzív táblázatokat hozhatunk létre a blokkszerkesztő felületén.
  • Divi 5.0 fejlemények és Divi AI funkció. Nick elérhetővé tette a szokásos havi beszámolót Divi YouTube csatornáján és egyben egy előzetest is kaptunk az új AI funkcióról mely hasonló lesz mint amit már megszoktunk szinte minden fejlesztői csapattól.