WordPress hírek #2

2023.06.13

Mi zajlik a WordPress világában:

A héten egy csomó új plugint követhetünk nyomon, mint például a Spectra Pro, a Dynamic Shortcodes, a FuseWP és a User Feedback. Plusz frissítések az oldalépítő pluginekről, SEO pluginekről, WooCommerce-ről, WordCamp EU, és az Automattic AI szolgáltatásának elindításáról.

A hírekben linkelt videós tartalmak angol nyelven érhetőek csak el.

A népszerű RankMath SEO plugint felvásárolta a Group One, amely már olyan pluginekkel rendelkezik, mint a WP Rocket és más. Míg az InstaWP az Atarimmal lépett partnerségre, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan felpörgessünk egy weboldalt az InstaWP-vel, majd az Atarimmal könnyen kapjunk visszajelzést a weboldalról az ügyfelektől.

https://www.group.one/en/news/group-one-extends-wordpress-ecosystem-with-seo-optimisation-plugin-rank-math

Új bővítmények hamarosan… miután már jó ideje tesztelési fázisban van, a Spectra Pro Plugin a blokkszerkesztő felhasználók számára végre letölthető és kipróbálható (1-2 hét múlva kerül forgalomba). Továbbá, nézd meg a Dynamic OOO csapatának hamarosan megjelenő Dynamic Shortcodes Pluginját, amely dinamikus tartalommal helyettesíti a rövidkódokat. A béta verziót tesztelheted, és itt van egy videó Paul-tól, amiben többet magyaráz.

Nézd meg Johannes, egy nyílt forráskódú drótváz készletét (Figma) egy könyvtárnyi kész komponenssel, amely segít a WordPress tervezési projektjeidben. A Freemius csapata egy új plugin(.)fm podcastot is indított, amelynek első epizódjában Katie Keith, a Barn2 plugins munkatársa a mastermind csoportok hatásáról beszél.

Új Freemium bővítmények… Collins Agbonghama elindította a FuseWP-t, amely lehetővé teszi a WordPress felhasználók szinkronizálását az e-mail marketing és CRM szolgáltatásokkal, és támogatja a MailChimp és a Constant Contact-ot (ingyenes plugin). Míg Syed Balki csapata a MonsterInsights-nál kiadott egy ingyenes plugint, User Feedback – amely lehetővé teszi interaktív visszajelző űrlapok, felmérések és szavazások létrehozását.

Automattic AI… ahogyan azt feltételeztük, az Automattic első AI próbája megérkezett a JetPack AI Assistant formájában, amely lehetővé teszi a tartalom gyors generálását, mint például a főcímek, teljes bejegyzések és fordítások. Nézd meg ezt a videót is, melyben Matt Mullenweg az AI forradalomról beszélget Jamie Marslanddel.

Page Builder frissítések… A Beaver Builder a Beaver Kit nevű prémium Beaver sablonok kiadásával együtt a közelgő Box modult is bemutatta, hogy kifinomultabb reszponzív elrendezéseket hozhasson létre a dobozból. Míg a Brizy csapata menő hover animációkat adott hozzá mind a Brizy WordPress, mind a Brizy Cloud szolgáltatáshoz.

https://www.brizy.io/hover-animations-in-brizy

A SEOPress 6.7 vadonatúj designt kapott a SEO dashboard, ami jobb felhasználói élményt ígér. A Slim SEO 3.21 ingyenes plugin frissítés mostantól lehetővé teszi, hogy meta címkéket állítsunk be a post típus archívumokhoz, vagy kizárjunk egy post típust az oldaltérképből.

Woo felhasználóknak… A WooCommerce 8.2-es verziója a tervek szerint 2023 októberében jelenik meg; a minimális PHP követelmény a PHP 7.4 vagy újabb verzió lesz – erre figyelj! Emellett a WooCommerce számára a HPOS (High-Performance Order Storage) 2023 második felében érkezik, amely gyorsabb rendelésfeldolgozást és checkout élményt ígér.

WP Ecosystem… Alex Denning közzétett egy jelentést, amely kiemeli, hogy 2023-ban a WordPress iránti kereslet 11,3%-kal, a WooCommerce iránti pedig 1,0%-kal nőtt, és havonta félmillióval több ember keres a WordPress és a WooCommerce után. Emellett az Automattic felkerült a Global Most Loved Workplaces 2023 listára.

WP Meetup, folytatódik a WordPress meetup sorozat holnap, Júni 14-én Budapesten. Én sajna nem fogok odaérni ez alkalommal, de mindenki aki teheti és WooCommerceben érdekelt akkor ez most a Ti ingyenes tanulási lehetőségetek fontos témaköröket érintve, mint bankkártyás fizetési lehetőségek, jogi kérdések és alternatívák.

https://www.facebook.com/events/822893882616427

Utolsó hírnek WPSuli update, az első nap leckéi már át lettek írva, kezdődik az ellenőrzés és felvétel. igyekszem frissíteni mindent Augusztusig, jobban feldarabolni a leckéket, kitérni pár dologra követhetőség miatt.