8 Probléma és tipp home office melózáshoz mielött megbolondulnál 😎🤪

Ezek a tippek főleg azoknak szólnak, akik home officeban még nem voltak huzamosabban, de friss otthonról dolgozó vállalkozóknak is hasznos lehet.

Én már 4 éve otthonról dolgozok és többekkel tartom a kapcsolatot, akik nálam régebb óta vagy frissen élik meg a mindennapokat ilyen környezetben.

Fontos figyelnünk pár dologra mert bár jól tud hangzani, elég komoly következményei lehetnek, ha nem figyelünk oda:

1. Magányos tud lenni: Pár napig még buli, de huzamosabb időre egyedül lenni négy fal között nagyon magányosba tud átmenni. Lehet, hogy nap közben sokakkal beszélgetsz, de a személyes kontakt hiánya fel fog erősödni. Ha szingli vagy, ilyenkor jó hétvégén a családi kapcsolat vagy haverokkal egy személyes összeröffenés.

2. Csapattal telefonos kapcsolat nehezebb, mint személyesen: Bár sok esetben a kommunikáció remek telefonon vagy egy emailben, de a másik fél reakciójának hiánya erősen tudja befolyásolni a mi hozzáállásunkat is egy témához. A szarkasztikus és poénnak szánt dolgok sajna nem jönnek át egy mosoly nélkül és ez vitákat tud okozni nagyon gyorsan még ismerősök között is.

3. Figyelem és koncentráció zavar: Ha saját gépen dolgozol akkor az a YouTube vagy Netflix fülecske nagyon csábító tud lenni. Itt kezdődik talán elsőként a motiváció hiánya amire érdemes nagyon odafigyelni mert az állásunkba vagy az adott kliens projectbe kerülhet. Javasolt egy-egy írásos szöveget elhelyezni a közelünkben amivel akár egy szóban emlékeztethetjük magunkat miért is csinálunk mindent…és nem, nem a pénz mert akkor hatalmas lesz a bukta.

4. Nasi: Úgysem látja senki…belefér egy kis extra snack két feladat közt egy cicás videó alatt ugye? NEM! Ugyanúgy legyen a hűtő bekészítve mintha melóba készülnél vagy te lehetsz a következő előtte fotó modell.

5. Mozgáshiány: Ciki, ha többet eszel és kevesebbet mozogsz…ha van lehetőséged menj le naponta egy 10-20 perces sétára, vagy otthon csinálj talaj gyakorlatokat, mert nem csak plusz kilókkal fog járni hosszú távon, hanem érrendszeri, szív és egyéb bajokkal is a folytonos mozgáshiány. Ha ülsz egész nap akkor pedig állíts be emlékeztetőt, ami fél óránként szól, hogy járj egy pár kört a lakásban minimum

6. Igénytelenebb ruházat/higiénia: PIZSIPARTY…jah, csak ne szokj hozzá, mert ha mész meetingre akkor lehet pizsi alsóban jelensz meg az ing alatt 😉 Minden nap készülj majdnem úgy, mintha az irodába vagy munkahelyre mennél…avagy emberek közé.

7. Céges megfigyelés dolgozol-e? Valóban ciki? Ez sokszor kérdés tud lenni, de tegyük tisztába a kérdést: téged X órában fizetnek? akkor nincs hiszti hacsak nem project alapú a melód. Melóhelyen vannak biztonsági kamerák? akkor ott miért nem zavart. Vállalkozók esete más, project alapon dolgozunk és megfigyelés egy nagy nem-nem.

8. Lazább munkamorál: Ha az előző pontokban nem figyelsz oda, sajna totál el fogsz lustulni és sorra fogod veszíteni a munkákat. Légy résen és vállalj teljes felelősséget önmagadért mert más nem lát, ha 4 fal között vagy 🙂

Álltalam használt eszközök:
🛠 Sablonok:
😍 GeneratePress /Premium: https://link.wpsuli.hu/generatepress (-10%)
😎 Astra /Pro: https://link.wpsuli.hu/astra
🙃 Divi: https://link.wpsuli.hu/divi10 (-10%)

Bővítmények:
🔥 Elementor Pro: https://link.wpsuli.hu/elementor
🍳 SEOPress: https://link.wpsuli.hu/seopress

Jogi segítség:
⚖ Becsületkasszás webshop ÁSZF minta: https://link.wpsuli.hu/aszfminta
💡 Becsületkasszás ADATVÉDELEM minta: https://link.wpsuli.hu/adatvedelem

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

Támogasd oldalunk és kurzusaink egy megosztással ismerőseid számára! 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email