Elementor tanfolyam – alapozó amivel a jó alapokon indulhatsz el WordPress weblap építéshez!

Üdvözöllek itt, az Elementor bugyraiban, ahol bemutatom neked a programot A-tól Z-ig. Sok érdekes, izgalmas, kreatív de egyben fontos témát veszünk végig. Ha WordPress-ben tervezel honlapot építeni, akkor mindenképp érdemes megismerkednek az Elementorral is. Ahogy látod, több részből áll majd a tanfolyam, így először mesélek neked egy kicsit a történetéről, előnyeiről, majd segítek eldönteni, hogy elég-e az ingyenes vagy érdemes-e előfizetni a Pro verzióra. A második részben az admin panellel ismerkedünk meg. Végigmegyünk a menü elemein, kezdve a beállításokkal, ahonnan áttérünk a vizuálisabb terepekre, mint például a stilisztikai- (akár újabb betűstílusok hozzáadása is), vagy a különböző eszközökre szabott méretbeállítások. Nem elhanyagolhatóak a következő témák sem, mint például a hozzáférési jogosultságok, vagy a biztonsági lépések akár URL csere, akár verzió frissítés miatt, és azt is megtudhatod tőlem, hol tudsz segítséget kérni esetleges problémák felmerülése esetén. Választunk egy megbízható sablont, majd a bónusz videóban bemutatom a Pro 3.0 változtatásait.

A következő részben megismerkedünk a szerkesztői felülettel, pl.: stilisztikai beállítások, vagy a menü bemutatása (pl.: widgetek, navigátor), majd bemutatom a különböző sablonok és témák listáit is. Itt is kapsz egy bónusz videót, ahol az Elementor 3.0 ingyenes verziójának a változásait mutatom be neked.

A negyedik részben csupa kreatív dolgon megyünk végig, úgy mint a widgetek, stilisztikai-, tipográfiai beállítások, motion effekt, szekción belüli szekció építése vagy visszaszámláló elhelyezése. Elkezdjük már a kontakt részeket is felépíteni, mint a social média ikonok elhelyezése, a kapcsolati ív építése vagy a Mailchimp integrálása. Ezután végig vesszük a dinamikus opciókat és a horgonymenü beszúrását is.

Az utolsó részben egy gyors ismétlés után megtanuljuk hogyan lehet a fej- és láblécet a leginkább igényre szabni, majd utána kimaxoljuk a 404-es oldalban rejlő lehetőségeket is. Az archive- és blog oldalak szerkesztése után bemutatom a WooCommerce-t is. A sablon és stilisztikai beállításokat követően megmutatom a kategória- és termékoldal szerkesztését (pl.: szekciók, termék widgetek, “hasonló termékek” rész építése).

A végén megkoronázzuk a munkánkat a popup ablak szerkesztésével, beállítási lehetőségeivel.

Ha végig csinálod ezt a tanfolyamot, akkor biztosan nagyon szép és kreatív honlapot fogsz tudni építeni! Hajrá!

(Kövesd a YouTube csatornám az évközi apró újdonságok miatt – tanfolyam anyaga évente frissítve van )

💯 Mik a céljaink, tudnivalók:

  • Elementor alapok és kifejezések ismerete
  • Megismerni a kezelőfelületet és beállításokat
  • Megtanulni azokat a funkciókat, melyek elengedhetetlenek a weboldal építéshez Elementor és Elementor Pro használatával
  • Folyton frissített tartalom (min. évente)
  • YouTube csatorna tartalma kritikus ha naprakész szeretnél maradni, iratkozz fel mindenképpen, de ide is beillesztem a nagyobb újdonságokat

🎓 Kinek javasolt ez a tanfolyam:

  • Kezdő felhasználó, aki WordPress weboldalt szeretne építeni programozói tudás nélkül
  • “megörökölt egy weboldalt” vállalkozók, akik még nem jártassak az Elementor használatában
  • Szimplán szeretné naprakészen tartani tudását és hallott erről az Elementor page builder csodabogárról 🙂