WordPress tanfolyam

Üdvözöllek itt, a WordPress világában, ahol bemutatom neked azokat az alapokat, amikre el tudod kezdeni az építkezést! Ahogy látod, négy részen – összesen 18 leckén – viszlek végig ezen az úton. Az első részben mesélek egy kicsit a WP történetéről, hogy jobban megismerd a hátterét is, majd elmondom, hogy miért nem mindegy hogy a .org-os vagy a .com-os verziót választod-e. Miután megmutatom hol találod a sablonokat és a bővítményeket, telepítjük a WP-t és és már kezdhetjük is az ismerkedést az admin felülettel.
A következő részben a tartalmakkal fogunk foglalkozni, beleértve a cikk, blog felépítését, de a blokkok és képek beillesztését is. Megtanulunk új oldalt létrehozni, szerkeszteni és egyaránt törölni is, ha nincs már többé szükség rá. Ennek a résznek a végén pedig nem másról lesz szó, mint a kommentek kezeléséről.
A harmadik részben már a kreatívabb oldaladra lesz szükséged, ugyanis a stilisztika mélységeibe ugrunk fejest. Megismerkedünk a sablonok telepítésével és a nem használtak törlésével, majd nekiállunk testreszabni az oldalt. Szót ejtek a logóról és a weboldal ikonról, majd a fej-, lábléc és oldalsáv után beállítjuk a nézetet különböző eszköz méretekre is. Következő lépésben megtanuljuk a menük, almenük létrehozását és szerkesztését, és a widgetekről is beszélek nektek. A rész utolsó leckéjében pedig nem másról lesz szó, mint a bővítmény választás kritériumairól, a bekapcsolásáról és akár a törléséről.
A negyedik részben a menü opciókról beszélek, mint például az url, felhasználói jogosultságok, keresőmotorok általi láthatóság, komment beállítások vagy akár a GDPR. Utána megmutatom hogyan tudsz eszközt importálni/exportálni, hol tudod megnézni a webhelyed egészségét vagy hol (és milyen esetekben) tudsz személyes látogatói adatot törölni, majd a tanfolyam legvégén létrehozunk egy felhasználói fiókot és beállítjuk a szerepkörét.
Remélem sikerült meghoznom a kedved a honlapépítéshez és végig csinálod velem ezt a tanfolyamot.
Ha igen, akkor találkozunk az első videóban!