8 Tipp home office melózáshoz mielött megbolondulnál 🤪😎

Ezek a tippek főleg azoknak szólnak, akik home officeban még nem voltak huzamosabban, de friss otthonról dolgozó vállalkozóknak is hasznos lehet.

Én már 2016 óta otthonról dolgozok és többekkel tartom a kapcsolatot, akik nálam régebb óta vagy frissen élik meg a mindennapokat ilyen környezetben. Fontos figyelnünk pár dologra mert bár jól tud hangzani, elég komoly következményei lehetnek, ha nem figyelünk oda:

1. Magányos tud lenni: Pár napig még buli, de huzamosabb időre egyedül lenni négy fal között nagyon magányosba tud átmenni. Lehet, hogy nap közben sokakkal beszélgetsz, de a személyes kontakt hiánya fel fog erősödni. Ha szingli vagy, ilyenkor jó hétvégén a családi kapcsolat vagy haverokkal egy személyes összeröffenés.

2. Csapattal telefonos kapcsolat nehezebb, mint személyesen: Bár sok esetben a kommunikáció remek telefonon vagy egy emailben, de a másik fél reakciójának hiánya erősen tudja befolyásolni a mi hozzáállásunkat is egy témához. A szarkasztikus és poénnak szánt dolgok sajna nem jönnek át egy mosoly nélkül és ez vitákat tud okozni nagyon gyorsan még ismerősök között is.

3. Figyelem és koncentráció zavar: Ha saját gépen dolgozol akkor az a YouTube vagy Netflix fülecske nagyon csábító tud lenni. Itt kezdődik talán elsőként a motiváció hiánya amire érdemes nagyon odafigyelni mert az állásunkba vagy az adott kliens projectbe kerülhet. Javasolt egy-egy írásos szöveget elhelyezni a közelünkben amivel akár egy szóban emlékeztethetjük magunkat miért is csinálunk mindent…és nem, nem a pénz mert akkor hatalmas lesz a bukta.

4. Nasi: Úgysem látja senki…belefér egy kis extra snack két feladat közt egy cicás videó alatt ugye? NEM! Ugyanúgy legyen a hűtő bekészítve mintha melóba készülnél vagy te lehetsz a következő előtte fotó modell.

5. Mozgáshiány: Ciki, ha többet eszel és kevesebbet mozogsz…ha van lehetőséged menj le naponta egy 10-20 perces sétára, vagy otthon csinálj talaj gyakorlatokat, mert nem csak plusz kilókkal fog járni hosszú távon, hanem érrendszeri, szív és egyéb bajokkal is a folytonos mozgáshiány. Ha ülsz egész nap akkor pedig állíts be emlékeztetőt, ami fél óránként szól, hogy járj egy pár kört a lakásban minimum

6. Igénytelenebb ruházat/higiénia: PIZSIPARTY…jah, csak ne szokj hozzá, mert ha mész meetingre akkor lehet pizsi alsóban jelensz meg az ing alatt 😉 Minden nap készülj majdnem úgy, mintha az irodába vagy munkahelyre mennél…avagy emberek közé.

7. Céges megfigyelés dolgozol-e? Valóban ciki? Ez sokszor kérdés tud lenni, de tegyük tisztába a kérdést: téged X órában fizetnek? akkor nincs hiszti hacsak nem project alapú a melód. Melóhelyen vannak biztonsági kamerák? akkor ott miért nem zavart. Vállalkozók esete más, project alapon dolgozunk és megfigyelés egy nagy nem-nem.

8. Lazább munkamorál: Ha az előző pontokban nem figyelsz oda, sajna totál el fogsz lustulni és sorra fogod veszíteni a munkákat. Légy résen és vállalj teljes felelősséget önmagadért mert más nem lát, ha 4 fal között vagy 🙂

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence