A “tovább olvasom…” gomb beszúrása

Igazán nagyon szeretem a WordPresst, de a szövegszerkesztőjével nem vagyok kibékülve. Sokat vívok vele, hogy a bejegyzések pontosan úgy nézzenek ki, ahogyan én szeretném. Van azonban egy olyan funkciója, ami a szívemhez nőtt: ez a “tovább olvasom…” avagy a “more” gomb beszúrása.

Tudom, ez nagyon alapszintű ismeret, a kezdők közül mégis sokan rácsodálkoznak, amikor elmondom, hogy is működik. Ugyanis nem egyértelmű, hogy itt lehet ilyet, és az sem, hogy hogyan.

Arról beszélek, hogy nem túl csinos, ha a főoldalon a bejegyzések teljes szövege látszik, hiszen ha nem kétsoros bejegyzéseket írunk, az olvasóinknak a világ végére el kell görgetniük már a hárommal ezelőtti bejegyzésünk eléréséhez is. Sokkal szebb és áttekinthetőbb lesz a blogunk, ha a főoldalon csak a cikk elejét, a kivonatát lehet látni, és a többi részének elolvasásához kattintani kell egyet. (Marketing szempontból ez nem mindig szerencsés, hiszen minden kattintási kényszer ront a konverzión, de ha jól megfogalmazzuk a kivonatot, akit érdekel, az úgyis tovább fogja olvasni, még ha kattintania is kell érte.)

Fontos tudni, hogy nem a szerkesztő alatti Kivonat ablakba írtakról beszélek – az az RSS-be szánt kivonat (a Beállítások -> Olvasás menüpontban lehet beállítani, hogy az RSS-olvasók a bejegyzések teljes szövegét, vagy csak a kivonatát kapják-e meg).

A “more” gombhoz úgy juthatunk, hogy elkezdjük írni a cikket, és amikor megvan az eleje, a lényeg, akkor nyomunk egy Entert (új bekezdés), majd a szerkesztő feletti ikonok közül a balról a 12.-et (a link beszúrása / eltávolítása mellettit) választva megjelenik egy halvány vonal és a jobb végén egy “more” felirat a bejegyzésünkben. Ezután folytathatjuk a cikk írását; a vonal feletti rész meg fog jelenni a főoldalon is, az alatta levő viszont csak akkor, ha az olvasó a “tovább olvasom…” gombra kattint.

more gomb

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email