Divi 4.0 – teljes felügyelet a weblapod minden porcikája felett

Kinek a pap, kinek a paplan, tartja az ősi mondás 🙂 Az “oldalépítő” (page builder) sablonok / bővítmények (Visual Composer, Elementor, Beaver Builder, stb) közül nyilván mindenkinek megvan a maga kedvence, és ez részben valóban ízlés kérdése. Én magam jó ideje a Divit szeretem a legjobban, bár a közelmúltban kicsit csappant a lelkesedésem iránta, amikor komplexebb munkák során belefutottam pár fura problémába. Most viszont valami egészen újjal rukkolt elő az Elegant Themes csapata.

A Divi mostantól nem “page builder”, hanem “theme builder”, azaz sablonépítő. Nagyjából így lehetne összefoglalni a lényeget. És ez nagyon izgalmas!

Eddig ugyanis, ha egyedi kinézetet akartál sokféle tartalmadnak, akkor azokat egyesével kellett megépítened. Ezt segíti ugyan, hogy a saját magad számára megfelelően beállított modulokat elmentheted a Divi könyvtáradba (akár egész sorokat vagy szakaszokat is), és azokat utána pár kattintással használhatod máshol, de sok mindenhez külön Divi modulok kellettek, és ezek többnyire további, fizetős bővítményekben voltak csak elérhetőek.

Persze ezek mostantól sem (mind) kerültek be az új Divibe, de a 4.0 verzió valóban “game-changer”, ahogy a fejlesztők mondják. Mostantól ugyanis teljes template-eket készíthetsz az olyan (eddig extra bővítmények nélkül kvázi kezelhetetlen) tartalmaknak, mint a blog oldal, a kategória-oldal, a termék-oldal és bármi egyéb.

Divi 4.0 - bármit bárhová bárhogyan

Azon túl, hogy ezeket és a részeiket természetesen szabadon mozgathatod akár a különböző weboldalaid között is, rugalmasan meghatározhatod azt is, hogy melyik oldalra vonatkozzanak, és nemcsak oldalfajta alapján választhatsz, hanem akár egyes oldalakat vagy bejegyzéseket is bevehetsz vagy kizárhatsz a sablonszabályokból.

Ha hozzáteszem, hogy ezentúl a fejrészt, a lábrészt és az oldalsávot is szabadon szerkesztheted, talán egyértelművé válik, hogy miért lesz a Divi 4.0 valóban forradalmian új. Én mindenesetre alig várom, hogy kihívások elé állíthassam vele magamat 🙂

Rengeteg képpel és hosszú, részletes leírással mutatja be az Elegant Themes a Divi új verzióját a blogjukban. A bejelentő videót pedig akkor is érdemes végignézned, ha nem, vagy nem túl jól értesz angolul.

Ha még nincs meg neked a Divi és szívesen megvennéd, vagy mostanában kell frissítened a licenszedet, megköszönném, ha az én affiliate linkemen keresztül tennéd, hadd kapjak egy kis fagyipénzt 🙂 Ennek érdekében a jelen bejegyzésben található valamennyi link az affiliate kódommal van ellátva. Előre is köszönöm!

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email