Fatal error – jaj, most mi lesz?!

Vérfagyasztó pillanat átélni azt, amikor az ember meglátja a Vezérlőpulton, hogy valamelyik bővítménye frissítésre szorul, gyanútlanul rákattint a frissítésre, és néhány másodperc múlva, ahelyett, hogy visszakerülne az admin felületre, a WordPress oldal eltűnik, és a helyén csak egy rémes hibaüzenet marad… Mit lehet ilyenkor tenni?

Az ilyesmi kinézetű hibaüzenetek, mint

Fatal error: Class ‘Services_JSON’ not found in /home2/domainneved/public_html/wp-content/plugins/wp-stats-dashboard/classes/util/metrics/WPSDCompeteRank.php on line 54

vagy hasonló, amelyek a WordPress oldalad hűlt helyének tetején jelennek meg a lehető legalkalmatlanabb pillanatban, arra utalnak, hogy a bővítmény valamelyik fájlja hibás, sérült, vagy hiányos.

Ilyenkor ne is próbálj visszalépni a Vezérlőpultodba (úgysem fog sikerülni), hanem lépj be FTP-vel a tárhelyedre, a wp-content/plugins könyvtárban keresd ki a bűnös bővítményt, és töröld ki. Sajnos nincs más megoldás, ha csak nem vagy vérprofi php-programozó és ki nem tudod javítani a hibás fájlt…

Ha megvan a bővítmény korábbi változata, töltsd vissza a tárhelyedre, és amikor visszamész a Vezérlőpultba, ne frissítsd, hiába kéri – várd meg, amíg biztosan jó az új változat. Kérlek, ilyenkor keresd meg a bővítmény fórumát vagy a WordPress hivatalos fórumát (http://wordpress.org/support/), és írj a problémáról, így hamarabb megoldják.

Ha a bővítmény törlése kevésnek bizonyulna, akkor be kell lépned a tárhelyed phpMyAdmin felületére, és az adatbázisból is ki kell törölnöd a bővítmény által beírt adatokat. Kérd szakértő segítségét, ha nem vagyok biztos abban, amit csinálsz!

És ne felejts el rendszeresen biztonsági mentést készíteni az oldaladról!

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email