Így működik a WordPress Marketer Plugin

Egy vendég-bejegyzés: Wimmer Éva klubtagunk osztja meg tapasztalatait.

Móni bejegyzése alapján döntöttem úgy, hogy megvásárolom a WordPress Marketer Plugin bővítményét. Nagyon szimpatikus volt a bemutató videó. Kicsit drágának találtam, de több értékesítési oldalt tervezek, és úgy gondoltam, hogy a honlapom oldalait is megszépítem vele. Megvettem, és most megosztom a tapasztalataimat mindenki okulására.

Mint utóbb kiderült, a honlapom oldalainak szépítgetésére nem jó. Persze lehet, hogy másnál ez nem így alakul, mert nálam az volt a baj, hogy összeakadt a sablonommal, és a kezdőlapomon ettől nem működött a slider (diavatítés).

Úgyhogy új WordPresst telepítettem egy aldomainre, és erre tettem fel a Marketert. Alapvetően két része van: a bővítmény és a sablon. A bővítmény telepítése a szokásosnál kicsit bonyolultabb, de van hozzá leírás képekkel és videó is, úgyhogy megoldható. A sablonját a sablonok közé kell a szokásos módon feltenni.

Az oldalon nem lesznek menük és widgetek. Ha azt akarod, hogy ne látsszon alul menüsorban pl az az oldal, amelyik visszaigazolja a megrendelést, akkor erre külön bővítményt kell használni. De annyi oldalt lehet csinálni, amennyit akarsz. Alapvetően fejrész nélküli a megjelenés, de lehet rá fejrészt is tenni.

A létrehozott oldalt nem a szokásos szerkesztőben kell megcsinálni, hanem az előnézetre kell kattintani, ahol megjelenik egy “Edit page” gomb. Ezt megnyomva lehet a szerkesztő felületet elérni és szerkeszteni. Megjelenik egy doboz, kis ikonokkal, ezeket kell a szerkesztőfelületre húzni és megnyitni. Próbálgatni kell, jó játék, sok mindent lehet vele csinálni.

Vannak beépített grafikai eszközök, de lehet is rá feltölteni. (Ezt nem próbáltam.) Mindent lehet linkelni. Vannak beilleszthető kézi rajzok, villogó nyilak, jelek, szövegkeretet gyárthatsz, amilyet akarsz. Külön “cím” lehetőség van, érdekes betűkkel, mindenféle szerkesztési lehetőséggel. Valójában “dobozokat” raksz össze, egyik ilyen, másik olyan, és bárhova elmozdíthatók egyszerű áthúzással. Előre megírhatod a szövegeket, ugyanolyan feltöltési lehetőség van rajta, mint a WordPress normál szerkesztőjében. A címeket, rövid szövegeket viszont nem érdemes másolgatni.

Néhány dolog nem tetszett: az egyik, hogy fentről lefelé kell haladni az oldal készítésével, alul állandóan hosszabbítani kell az oldalt, és nehéz beszúrni egy hosszabb szöveget – azaz beszúrni igazából nem is lehet, csak ha az összes már alatta lévő dolgot mind egyenként lejjebb rakod. Márpedig egy hosszabb értékesítési oldalnál ilyen előfordul. A másik, hogy a beépített jelek adott méretűek, nem lehet változtatni a méretet. Ugyanez igaz a feltöltött képekre is, ez így elég rossz, mert előre be kell lőnöd a feltöltendő kép méretét.

A harmadik rossz tapasztalatom az volt, hogy a hírlevél küldő rendszerem kódjában lévő megrendelő gomb köré tettem egy piros keretet. Már elindult a kampány, mikor rájöttem, hogy nem működik. Keret levesz, működés megjavul. Ez ciki volt. A program leírása angol nyelvű, így lehet, hogy benne van a leírásban, de nem találtam.

Ha kész az oldalad, a bal felső sarokban megjelenő “Save” gombra kattintva elmentheted. Persze hasznos menet közben is menteni. Végeredményben rengetegféle értékesítési oldalt lehet létrehozni, és ha rájöttél a kezelésére, akkor már gyorsan megy.

Nekem ilyet sikerült alkotnom: http://szamker.penzugyiutravalo.hu

 

Köszönjük szépen a részletes és nagyon hasznos leírást!

A WordPress Marketer Plugin bővítményről szóló korábbi bejegyzésemet ide kattintva olvashatod el; és ha megtetszik, itt vásárolhatod meg »

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email