Iratkozzanak fel, de hogyan?

 

Korábban írtam már arról, hogy hogyan tarthatod a kapcsolatot az olvasóiddal, ha WordPress oldalad van – most egy kicsit részletesebben is bemutatok két ingyenes bővítményt, amelyeket kiválóan használhatsz erre a célra.

Aki egy kicsit is jártas az online marketingben, az tudja: hírlevélküldőre egyszerűen szükség van. Bár sokan, sokszor temették már, azért még mindig ez a legjobb módszer arra, hogy a honlapunk látogatóit rávegyük, hogy tegyék azt, amit várunk tőlük. Hiába, az alapigazságok igazságok maradnak hosszú idő után is, és ez is egy ilyen: egyetlen interakció nem elég, sok kapcsolatfelvétel kell a konverzióhoz.

A fenti bekezdés szerepel a zárt tagi oldalon a klubtagok számára készült mai bejegyzésben is, amelyet az egyik nagytudású bővítményről írtam. Ezzel kapcsolatban mindjárt hirdetek egy kis játékot 🙂

A korábbi bejegyzésemben (“RSS, Feedburner, hírlevél“) elmagyaráztam, melyik lehetőség mit jelent és mit enged meg, most bemutatok két olyan egyszerű és ingyenes bővítményt, amelyekkel elvégezheted ezeket a feladatokat.

 

Az első a Subscription Options, amellyel nagyon egyszerűen egy csinos widgetbe rakhatod a feliratkoztatást azokra a szolgáltatásokra, amelyekkel az olvasóid követhetnek Téged illetve az online aktivitásodat. Ez a bővítmény telepítés után nem hoz létre semmilyen menüpontot, egyszerűen lépj be a Megjelenés -> Widgetek menüpontba, és ott keresd ki a Subscription Options widgetet. Húzd az oldalsávodba, és a következőt fogod látni:

Subscription Options

Címnek csak akkor adj meg valamit, ha elég széles az oldalsáv és elég kicsik a benne lévő címek betűi, mert sortörés nélkül fogja a cím mellé helyezni az ikonokat. Négy ikon kerül ki, a hozzájuk tartozó linket Neked kell megadnod: az RSS csatornád címe általában a weblapod címe és mögötte a /feed, a Feedburner címedet a Feedburner paneledről másolhatod ki, ha használod ezt a szolgáltatást, a Twitter és a Facebook címedet pedig biztosan tudod.

Válaszd ki valamennyi ikonhoz a színét is – a bővítmény tizenkét előre meghatározott színben érkezik. Ezután már csak azt kell beállítanod, hogy mekkorák legyenek az ikonok, ne felejts el a Mentésre kattintani, és máris élvezheted a munkád eredményét, ahogy itt is látható:

Subscription Options végeredmény 

A másik bővítmény a Subscribe2 elnevezésű, amelyhez tartozik egy javítócsomag is, ám hiába, ugyanis egyes widgetek szó szerint “összeakadtak” a Subscribe2 widgetjével, és erre a hibára írt valaki más (nem a fejlesztő) egy javítást – de ez sajnos nem oldja meg a problémát, úgyhogy továbbra sem használható a widget mód (ne jelöld be az “Enable Subscribe2 Widget?” kérdéshez tartozó dobozt!). De ettől a kényelmetlenségtől eltekintve azért jó kis bővítmény ez.

Segítségével kirakhatsz az oldaladra (egy statikus oldalba) egy feliratkozó űrlapot (a rá mutató linket kiteheted az oldalsávba vagy akár a fejlécbe is), majd a feliratkozottaknak küldhetsz blogértesítőt (beállíthatod, hogy minden új bejegyzésről kapjanak-e vagy csak valamelyik kategóriába tartozókról) vagy időzített összefoglalót (például naponta egyet, ha sok bejegyzés kerül ki, vagy hetente egyet, ha ritkábban írsz), megfogalmazhatod az értesítőlevelek szövegét, és megadhatod, hogy a levélbe az egész bejegyzés szövege belekerüljön-e vagy csak a kivonata.

Mindezen lehetőségeket a Beállítások alatt a bővítmény saját menüpontjában találod, de a plugin létrehoz magának még három menüpontot. Az egyiket a Felhasználók alatt, de itt nem a feliratkozóidat tudod rendszerezni, kezelni, hanem a feliratkozásaidat – azaz ezt látják a honlapod regisztrált felhasználói is, itt tudják megváltoztatni a beállításaikat maguk is: hogy html vagy szöveg levelet akarnak-e kapni, hogy mely kategóriákra vannak feliratkozva, és hogy kérnek-e értesítést, ha új kategória keletkezik. A feliratkozottakat az Eszközök -> Subscribers menüpontban kezelheted. Ha pedig nem automata blogértesítőt, hanem egy külön, kézi e-mailt akarsz kiküldeni, azt a Bejegyzések menüpont alatti Mail Subscribers pontban teheted meg.

Subscribe2

 

És végül a játék: tudod-e, melyik az a bővítmény, amelyre igaz ez a leírás: “kezeli a követő leveleket (azaz beállíthatsz egy sorozatot, amely a feliratkozás időpontjához képest x nap múlva küldi az első levelet, y nap múlva a másodikat és így tovább), sőt, ezek a levelek lehetnek WordPress bejegyzések is, csak tedd őket egy külön kategóriába, és add meg a rendszernek, hogy ezt a kategóriát küldje ki bejegyzésenként. Még olyan bejegyzéseket is használhatsz erre a célra, amelyeket korábban már közzétettél, csak be kell állítanod, hogy legyenek a kiválasztott kategóriának is részei.” (Klubtagok nem játszhatnak, mert ez a leírás megjelent a zárt tagi oldalon!)

Az ügyes megfejtők ajándékot kapnak! 🙂 (Még nem tudom, mit, de majd kitalálom – vagy adhattok ötleteket Ti is 🙂 )

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email