Mikor legális és miért rossz vétel a GPL piacos bővítmények, sablonok

Az elmúlt időszakban egyre többször bukkant fel mind a csoportokban, mind az idővonalamon mint fizetett hirdetés a WPStarterPack nevű GPL piac.

Persze ők csomagként árulják és nem mint a megszokott piac, ahol akár egyesével is megvehetsz egy-egy kiegészítőt.

Na de mégis mit kell tudni ezekről? Lényegében élvezik a GPL adta szabadságot, ami valóban feljogosítja őket, hogy terjesszék, módosítsák és új állapotában sajátként eladják a termékeket, vagy legalábbis kreditet kellene adni az eredeti szerzőnek, ami nem csak az, hogy kiírom a termék nevét, hanem hogy honnan is származik például.

Összegzésképpen a pozitív oldala az, hogy valóban legálisan kapod meg a termékeket, de ha picit jobban átnézed, ez messze nem igaz.

Miért?

  • minden termék eladásánál a vevő aláír egy terms and contiont avagy felhasználó feltételeket. Avagy: ha valaki bejelent téged, a licenszed szó nélkül törölhetik és nincs több frissítés…mármint a GPL piacnak, mert Te nem fogsz kapni licenszt. 
  • nem tartozik minden GPL alá, például stilizálások és demo tartalmak vevőknek elérhetőek legálisan és nem 3rd party viszonteladásokra
  • Ha ez sokáig fennáll, lehet, hogy vészesen sokan aktiválással lezárják a fizetős termékeiket…ami nem gond hiszen legális másolatot kapsz, de használhatatlan lesz
  • ….ebből jönne a kérdés, hogy akkor hogyan használhatod? Egyszerű…a piactér kiiktatja az aktiválás részét és máris kaptál egy fekete nulled másolatot. Látod milyen gyorsan lehet váltani illegálisba?
  • De akkor fokozzuk még egy gondolattal az utolsó lépést: ha hajlandóak voltak belenyúlni így, TE tuti elfogadod a tényt, hogy még alap állapotban is bármit elhelyezhettek a kódban? Nemrég elég erős támadáshullám volt, és pont az ilyen huncut megoldásokon keresztül fértek hozzá több ezer weblaphoz…

Valóban ennyire keveset ér a weblapod vagy vállalkozásod jövője? Szokás mondani, hogy kakiból nem lehet várat építeni és ezt fontos komolyan venni. Persze egy local megoldáson kipróbálni dolgokat remek ugye? Nézd meg a videót és meglátod…

Megéri? Ezt már Te döntöd el! Én biztos nem költök pénzt olyanra, ami nem tiszta forrás, de mondok még egy okot miért nem:

Képzeld el, hogy mi történne, ha mindenki GPL piactereken vásárolna és nem a fejlesztőknél! Megvan? Remek….akkor képzeld el mi történik egy fejlesztővel, aki nem tudja fizetni az alkalmazottakat vagy a számlákat. Ez is megvan? Akkor szerintem világos mi történne a kedvenc eszközöddel ha nincs bevétel, megszűnik létezni.

Ez ugyanaz, mint amikor Te pékként  finom magvas kenyeret csinálsz, de inkább a Te recepted alapján készült, de  2 magszemmel kisebbet veszik a Te boltod előtt kipakoló idegen árustól és még az ajtón sem mennek be hozzád. Erről ennyit…

Itt abba is hagytam, további szép napot! 🙂

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email