Mire is jó a Feedburner?

Ha nincs saját hírlevélküldő szoftvered (bár én javaslom, javasoltam már párszor, hogy legyen, hiszen egy csomó minden másra is jó, nemcsak hírlevélküldésre), akkor átmenetileg jó megoldás lehet (sőt, akár az autoresponder mellett, párhuzamosan is használhatod), ha beállítasz a blogodhoz egy Feedburner fiókot.

Mire való ez a rendszer?

A Feedburner egy önálló fejlesztés volt, azonban pár évvel ezelőtt a Google megvásárolta (tehát szerintük is hasznos volt 🙂 ). A lényege, hogy egy “gyakran frissülő hírcsatornát” épít a blogodba, amelyre az olvasóid feliratkozhatnak, és ezáltal értesítést kaphatnak az új blogbejegyzésekről.

Egyetlen egyszer kell csak foglalkozni vele, amikor létrehozod a fiókot (a meglévő Google-fiókoddal is beléphetsz), és hozzárendeled a Feedburnert a blogodhoz. Ezután kapsz egy html kódot, amelyet valahová (pl az oldalsávban egy widgetbe) el kell helyezned – ez egy űrlapot készít, amelyen az érdeklődők feliratkozhatnak a blogértesítőre.

Innentől kezdve különösebb karbantartást nem igényel, teszi a dolgát magától. Ha van új bejegyzés az oldaladon, küld egy e-mailt a feliratkozottaknak. Igazából másra nem való. Természetesen tárolja a feliratkozottak e-mail címét (semmilyen más adatot nem kér el, csak ezt az egyet), és ezeket meg is nézheted a Feedburner fiókodban.

De vigyázz, nehogy spamelés gyanújába kerülj! Ha a listán lévőknek akarsz üzenni, azt ne úgy próbáld, hogy belépsz a Feedburnerbe és kimásolod a feliratkozottaid e-mail címét. Egyrészt sokkal egyszerűbb, ha az eredeti utat követed: írd meg, amit közölni akarsz, egy új bejegyzésben, arról úgyis fognak automatikusan értesítést kapni mindazok, akik feliratkoztak; másrészt spamelés lenne, hiszen más levélre, mint a blogértesítőkre, nem kaptál engedélyt tőlük. Amikor ugyanis valaki feliratkozik, a Feedburner kiírja neki, hogy “Köszönjük a feliratkozást. Ezentúl értesítést fogsz kapni minden új bejegyzésről. Ha nincs új bejegyzés, nincs levél.” Még az is lehet, hogy valaki megsértődik, ha másmilyen levelet kap Tőled, ezért inkább arra használd a Feedburnert, amire való: blogértesítők automatikus küldésére.

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email