Ha elölről akarod kezdeni: régi weboldal archiválása

Előfordulhat, hogy le akarsz törölni egy weboldalt, de azért nem szeretnéd, ha teljesen az enyészeté lenne. Ki tudja, hátha egyszer mégis szükség lesz rá? Szerencsére a WordPress oldal könnyen archiválható, csak az alábbi néhány lépést kell végigcsinálnod.

  1. Lépj be a weboldalra és az Eszközök -> Exportálás menüpontban készíts egy teljes mentést.
    Egy .xml fájl fog keletkezni.
  2. Lépj be a weboldalad adatbázis-kezelőjébe (phpMyAdmin) és ott is készíts egy Exportot.
    Egy .sql fájl fog keletkezni.
  3. Lépj be a tárhelyedre FTP-kapcsolattal, és mentsd le a wp-config.php fájlt, valamint a teljes wp-content mappát. (Ez tartalmazza a sablonokat, a bővítményeket, a nyelvi fájlokat, valamint az általad feltöltött képeket és egyéb anyagokat.)

Mindezeket tedd el a gépeden egy mappába, ezenkívül mentsd el máshová is – pl több példány CD-re, és felhő-szolgáltatásba is (ajánlom például a Dropboxot).

Ha használsz Szöveg típusú widgeteket, akkor azoknak a tartalmát másold át egy Jegyzettömbbe és szintén tedd el.

Ugyanígy érdemes elmenteni a sablonod beállításait (ha a sablon ad erre lehetőséget – a prémium sablonokban általában megvan ez a funkció) és természetesen a custom css sorokat is, ha vannak.

Ezek alapján bármikor vissza fogod tudni állítani ezt a weblapot, ha mégis akarod.

Amikor mindezzel készen vagy, akkor FTP-vel törölj le mindent a tárhelyedről. Ezzel a weblap a mostani formájában megszűnik: ha valaki meg akarja nézni, akkor nem lát rajta semmit, viszont a domain-név a Tiéd marad, és bármikor készíthetsz rá másik weblapot.

Ha inkább azt szeretnéd, hogy a mostani weblap ugyan ne látszódjon, de ne is legyen egy üres oldal vagy hibajelzés a helyén, akkor ne töröld le a tárhelyedet, hanem a három fenti lépés elvégzése után telepíts és kapcsolj be egy karbantartás bővítményt (Maintenance Mode-ra keress rá a WordPress repoban), és írd bele azt az üzenetet, amit szeretnél, hogy lássanak a látogatók, például: “Ez a weboldal megszűnt (vagy átalakítás alatt áll). Ha kapcsolatba szeretne lépni velem, akkor kérem, írjon az xyz e-mail címre.” – vagy valami hasonlót.

 
[box]

Megtanulnád, hogy hogyan készíthetsz professzionális WordPress oldalt?

Akarsz velünk dolgozni – vagy a konkurenciánk lenni? 🙂

Akkor gyere el intenzív tantermi tréningünkre! Idén ez az egyetlen alkalom!

Kattints ide a részletes tematikáért!

[/box]
 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email