Saját login logo

Ha sokat dolgozol a WordPress oldaladon, egy idő után meglehetősen unalmassá válhat az a felület, ahol be kell lépned. Az e heti bejegyzésben a nyílt oldalon a Pie Register nevű bővítményt mutattam be, amellyel testreszabhatod, hogy milyen adatokat kérsz a látogatóidtól regisztrációkor; itt pedig megmutatom, hogy hogyan készíthetsz saját bejelentkező oldalt a bővítmény használata nélkül.

Ez a lehetőség akkor is jól jön, ha például több WordPress oldalt is szerkesztesz, karbantartasz: egy idő után követhetetlen lesz, hogy éppen melyikbe akartál belépni. Milyen jó lenne, ha ilyenkor ott lenne valami logó, amely egyértelművé tenné, hogy hol vagy, igaz?

A WordPress bejelentkező oldalon a felhasználónevet és a jelszót bekérő űrlap fölött alapesetben a WordPress logója látszik, ilyesformán:

Ha ezen az oldalon ki akarod cserélni az űrlap feletti képet a sajátodra (vagy az ügyfeledére), akkor a következőket kell tenned:

1. Készítsd el a logót, 310 x 70 pixeles méretben, .gif formátumban, átlátszó háttérrel.

2. Nevezd el a képedet így: logo-login.gif

3. Másold fel a képet a tárhelyed wp-admin/images alkönyvtárába – felül fogja írni az eredetit, de épp ez a cél.

És készen is vagy! Nálam ilyen lett az új bejelentkező oldal:

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email