Szebb, jobb, okosabb: megújult a webáruház

Alapos ráncfelvarráson esett át kedvenc WordPress webáruház-bővítményünk, a WP e-Commerce, amióta utoljára írtam róla. A korábbi verziókból sok hibát kijavítottak, a menüpontok szétszóródtak a Vezérlőpulton, mint nyáron a szeplők a válladon, és végre valóban a nyelvi fájlból veszi a rendszer az üzeneteit. Aki már 3.8-as webáruházat használ, az mindenképpen frissítsen, hiszen ez a verzió egy biztonsági rést is betöm, de amúgy is ajánlom mindenkinek az új WP e-Commerce webáruházat. Nézzük kicsit részletesebben az újdonságokat!

Az első, amit észrevehetsz, hogy a Vezérlőpult függőleges menüsorának első részébe (a Vezérlőpult menüpont alá) beköltözött az “Áruházi eladások” menüpont (ez volt korábban az áttekintés a vásárlásokról, azaz eredetiben a Sales menüpont), és a “Bolt extrák” is (korábban Upgrade). A Vezérlőpulton magán továbbra is láthatod az összesítést (ha csak ki nem kapcsoltad ezt a dobozt a Képernyő beállításai rolóval).

A korábbi helyen, ahol a Store menüpont volt, a Hozzászólás menüpont alatt (ahol az egész rendszert láthattad), most a Products, azaz Termékek menüpontot találod. Rákattintva valóban a termékek felsorolásához jutsz, alatta pedig külön menüpontokat kapott az Új (termék hozzáadása), a Termékcímkék, a Termékkategóriák, a Variánsok és a Kuponok kezelése.

A termékek szerkesztőfelülete most már teljesen ugyanolyan, mint a bejegyzéseké vagy az oldalaké, és rengeteg mindent állíthatsz itt azonnal. Tehát a termékek felvitele jóval egyszerűbb és áttekinthetőbb lett. A címkéket és kategóriákat is ugyanúgy kezelheted, mint a normál blogbejegyzéseknél.

Az összes többi beállítást a Beállítások menüpontot lenyitva, a Bolt menüpontban találod. Ide kattintva fent vízszintesen elhelyezett fülek között váltogatva állíthatsz be mindent (ahogy eddig is): az Alapok menüpontban választhatod ki az országodat, a pénznemedet, a pénznem jelölésének és kijelzésének módját, ebben tehát nincs változás, és a Megjelenés is hasonló, mint eddig. Új, hogy a termékeket most már kétféle Ligthbox módszerrel is megjelenítheted, de ha már eleve használsz valamilyen ligthbox plugint az oldaladon, az ezzel összeakadhat.

Nem lehet már témát választani, mert a webáruház az oldalad sablonjához alkalmazkodik kaméleon módjára – ha pedig szerkeszteni akarod valamiért a webáruházad sablonfájljait, akkor a bővítmény azt javasolja, hogy ezeket másold át a sablonod könyvtárába, és ott módosíts. Így a módosításaid nem fognak elveszni a bővítmény frissítése során sem.

Az Adminisztráció alól kikerült a közvetlen linkek kezelése, ezt automatikusan végzi a rendszer, viszont van egy külön, új menüpontunk az ÁFA (Forgalmi adó) számára, és ez nagyon fontos. A Szállítás, a Fizetések és a Megrendelés (ahol az űrlapot szabhatod át igényeid szerint) nagyjából maradt, amilyen volt, fontos, hogy kijavítottak néhány hibát a PayPallel kapcsolatban, és a vásárlások lezárásánál sem küld már duplán ki levelet a rendszer szegény vásárlóinknak. A vízszintes menüsor végére maradt a Marketing menüpont a kereszteladások és a megosztások beállítási lehetőségeivel, valamint az Importálás.

Nagyon fontos, hogy most már teljes mértékben magyar nyelvű a WP e-Commerce, ha a WordPressed is magyar. Számomra ez mindig hatalmas probléma volt, hogy korábban hiába fordítottam le a nyelvi fájlokat (és közel kétezer sorról beszélünk!), sok helyen továbbra is angol maradt a bővítmény, és folyton bele kellett nyúlni a kódokba emiatt. Most végre helyes ez is, összesen három helyen találtam angol feliratot “beragadva”, de azok lényegtelenek. Ezúton szeretném megköszönni annak az ismeretlennek a munkáját, aki a fordítást végezte (sajnos nem írta be az adatait a .po fájlba), rengeteget segített mindannyiunknak!

Mivel a WordPress 3.2 is csak néhány napja jött ki, előfordulhatnak kompatibilitási hibák. Ilyen esetben a fejlesztők kérik, hogy írj nekik a Google Code lapjukra, hogy mielőbb kijavíthassák a hibát. Rengeteg weboldalon sikeres volt a frissítés, ahol mégsem, ott általában a sablonnal vagy egy másik bővítménnyel akadt össze a WP e-Commerce – ilyenkor kapcsolj ki minden mást és úgy próbáld ki, hátha megjavul a hiba, és így igazolódik, hogy mivel akadt össze. Ha nem megy, írj a WP e-Commerce fórumra!

Frissítés előtt – mint mindig – ne felejtkezz el a biztonsági mentésről!

A GetShopped.org oldalán már az új tervekről is lehet olvasni – a 3.9-es verzióval néhány hónapon belül ki szeretnének jönni, és ebben elsősorban új API-kat fognak adni a közösségnek: javítani szeretnének a fizetési lehetőségeken, a variációk kezelésén, a megrendelési folyamaton, a megjelenés testreszabásán, a kuponokon és a kezelői felületen is. Mi mindenesetre sok sikert kívánunk hozzá – azt hiszem, beszélhetek a Ti nevetekben is! 🙂

Most egy ideig nem jelentkezem itt a blogon – sok tanfolyamosommal kell foglalkoznom, valamint egészen új terveim is vannak a WP-Sulival. Szeptemberben meglátjátok! 🙂

Addig is jó WordPressezést és nagyon kellemes nyarat kívánok!

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email