Újabb biztonsági frissítés

Alig egy héttel az előző javítócsomag után a WordPress bejelentette a 3.0.3. verziót, amely egy újabb biztonsági hibát javít. A rés a távoli publikációt érintette; bizonyos körülmények esetén a regisztrált felhasználók és a szerzők adminisztrátori jogkörhöz juthattak.

Mivel a biztonsági rés csak azokat a WordPress oldalakat érintette, amelyeknél engedélyezve van a távolról (e-mailben, asztali alkalmazásból vagy más weboldalról) történő publikálás, ezért azok az oldalak, amelyek ezt nem használják, nem voltak veszélyben. Ez a funkció alapesetben le van tiltva a WordPress oldalakon, de engedélyezheted magadnak a Beállítások -> Írás menüpontban.

Ettől függetlenül melegen ajánlom mindenkinek, hogy tartsa naprakészen az oldalát – tehát érdemes mindig elvégezni a frissítést, akár érint a probléma, amelyet megold, akár nem.

Ha nehézséget okoz számodra a frissítés, ha félsz, hogy elrontasz valamit, vagy ha egyszerűen csak szeretnéd, hogy átnézzem a WordPress oldaladat, fussam végig a bővítményeket, javítsam az üzeneteket, vizsgáljam meg, van-e valami, ami lelassítja a betöltődést vagy biztonsági kockázatot jelent, csak szólj (fent a Segítség! menüpontban vagy írj egy üzenetet az A szerzőről oldalon) és 24 órán belül megoldom.

FIGYELEM! FRISS TAPASZTALAT! A “featured” funkciót, azaz a kiemelt hírek diavetítését használó NewWPThemes oldalak diavetítése elromlik a frissítés után. Töltsd le a featured.php fájlt ide kattintva és írd felül a sablonod eredeti featured.php fájlját, az megoldja a problémát.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email