Frissítés a háttérben – WordPress 3.7

“Köszönjük a WordPress 3.7 verzióra történt frissítést! Lehet, hogy nem is észrevehető, de a háttérben minden rendben van.” – ez a felirat fogad, ha elvégzed a frissítést a legújabb, 3.7-es WordPress verzióra. Hű, ez királyság, gondolod első pillanatban, többet nem kell vesződnöm a frissítésekkel! Nos, a helyzet azért nem javult (vagy romlott…) ennyire.

De miért is “romlott” volna? Mi a bajom nekem ezzel?

Szépen elvégeztem a biztonsági mentést, ahogy kell, majd rákattintottam a frissítés linkjére, és kíváncsian vártam, mit látok ezután. Több százszor csináltam már ezt, de mindig van bennem egy kis egészséges izgalom, hogy vajon összeomlik-e majd valami a frissítés után… Persze nem szokott, de azért…

Jelen esetben viszont majdnem én omlottam össze, amikor megláttam a vidám üzenetet a Vezérlőpult tetején. Micsoda?! Ezentúl magától frissít? Te jó ég, a bővítményeket is?!… (Amelyekbe én sokszor beleírok?!…)

Mielőtt szívszélhűdést kaptam volna, inkább elnyargaltam a wordpress.org hivatalos blogjára, és utánanéztem a pontos infónak. A 3.7-es verzió bejelentésében ugyan nem találtam többet annál, mint amit a Vezérlőpult kiírt, de tovább haladva (visszafelé az időben) a béta-tesztelésről szóló első hírben megtaláltam, amit kerestem.

Pontosítva tehát:

“WordPress 3.7 introduces automatic background updates for security and minor releases (like updating from 3.7 to 3.7.1).” – azaz: mostantól a biztonsági és kisebb frissítéseket (mint például a 3.7-esről a 3.7.1-esre) automatikusan, a háttérben elvégzi a WordPress. És innentől már jobban érthető az is, amit a Vezérlőpulton olvashatsz: “Rá kell kattintani a “Frissítés most” gombra, amikor a WordPress 3.8 megjelenik. De sosem voltunk még ennyire biztosak ebben a csodás kék gombban.” – magyarán szólva: a főverziók frissítésére (mint például a 3-7-esről a 3.8-asra) azért továbbra is engedélyt kér szeretett tartalomszolgáltatónk (következésképpen előtte a biztonsági mentésre is lesz alkalmunk), illetve a bővítmények sem fognak automatikusan frissülni, ami azért mégiscsak jó hír (legalábbis annak, aki szokott turkászni bennük).

Teljesen tehát nem úsztuk meg, de az biztos, hogy ezentúl kevesebb vesződséget jelent majd a WordPress frissen, naprakészen, biztonságosan tartása.

Egyébként minden honlapnál nem lesz elérhető ez a funkció – nyilván a szerverbeállításoktól függ, úgyhogy akkor nyugodhatsz meg, hogy a Tiéd tudja, ha ezt a szöveget látod egy halvány szürke csíkban:

Automatikus frissítés a WordPress 3.7-ben

A többi újdonságot (jobb jelszó-erősségmérő, továbbfejlesztett keresés, meg a fejlesztők szívét megdobogtató új lehetőségek) elolvashatod frissítés után a Vezérlőpulton – ezekről igazából többet nem érdemes írni.

Úgyhogy: menj, frissíts! 🙂

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email