WordPress 3.8 – némi teendő a pihenőnapokra

A karácsonyi készülődés kellős közepén a WordPress legújabb változatának tesztelése?! Hmmm, ez nyilvánvalóan az álmaim netovábbja 🙂

(Ámbár ami igaz, az igaz: én szeretem ezt a nyamvadt rendszert, úgyhogy kifejezetten pihentető egy kicsit ezzel is foglalkozni, amikor a család egy időre elcsendesedik…)

Tehát egy rövid tesztelgetés, próbálgatás (majd természetesen egy teljes biztonsági mentés) után ráengedtem a frissítést az éles oldalaimra. Nem omlott össze semmi. A Vezérlőpult kinézete viszont elsőre meghökkentett.

Szerencsére a színsémát egyetlen kattintással bármikor meg lehet változtatni a Felhasználók -> Saját adatlap menüpontban, és válogathatsz a meglévő 8 között, de ha ez nem lenne elég, az Admin Color Schemes nevű bővítmény ad hozzá még nyolcat. A Vezérlőpult betűtípusa is megváltozott (előnyére, mert jobban olvasható), és a szövegszerkesztő ikonjait is lecserélték (némelyik picit fura lett, de meg lehet szokni).

A fejlesztők szerint a WordPress megjelenítése élesebb lett, és mivel a használt eszközhöz idomul, gyorsabban és szebben jelenik meg, akár nagy képernyőn, akár tableten, akár okostelefonon nézzük. Egyértelműen a mobil használat felé megy a WordPress, noha a reszponzivitás fogalma alatt (a bemutató videó tanúsága alapján) nem egészen ugyanazt értik, mint mások: arról azért nincs szó, hogy egyáltalán ne kellene vízszintesen görgetni, ha mobilról akarsz bejegyzést írni. (Én nem tenném.)

Ami nekem a legjobban tetszik (mert sokszor dolgozom a kanapén, a strandon, a kempingben, egy 10 colos netbookon), az az, hogy a widgeteket többé nem kell hosszú húzással és közben görgetéssel vonszolni a helyükre. Elég egyszer rákattintani, majd kiválasztani, melyik widget-területre szánjuk, katt a “Widget hozzáadása” gombra, és a widget már oda is kerül.

Állítólag javult a sablonok kezelhetősége és a testreszabás (azért nem tudom, mert én ezt a funkciót nem használom, általában inkább alaposan átírom a sablonokat), az viszont biztos, hogy az új alapértelmezett sablon, a TwentyFourteen egész jópofára sikerült, ezúttal magazinos stílusút alkottak a fejlesztők.

Jó szórakozást a tesztelgetéshez – de előtte ne felejtsd el a biztonsági mentést!

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email