Új nagyverzió: WordPress 4.5 “Coleman”

Ebben a pillanatban, ahogyan ezt a cikket írom, még csak az angol nyelvű változat jelent meg, így egyelőre nem tudok beszámolni arról, hogy vajon simán lezajlik-e a frissítés, vagy külön oda kell figyelni bizonyos dolgokra. Mostanában nem szokott gond lenni, így remélhetjük, hogy ezúttal is sok örömet okoz majd a WordPress új, 4.5 sorszámú változata, amelyet (a hagyományokhoz híven) a legendás jazz-szaxofonosról, Coleman Hawkinsról neveztek el.

Az első pillantásra is látszó, kellemes meglepetések közül az én személyes kedvencem a Megjelenés -> Testreszabás menüpontban látható, ahol is mostantól egyetlen kattintással megnézheted, hogy fog mutatni a weboldalad tableten és mobiltelefonon, anélkül, hogy megnyitnád ezeken a készülékeken, vagy hogy beljebb ráncigálnád a böngésződ szélét.

Szerkesztés közben kényelmesebb lesz a linkek beszúrása, már nem egy felugró lightbox ablakban, hanem gyakorlatilag gépelés közben állíthatod be a hivatkozásokat. Bevezettek néhány “shortcode”-ot is, például ha három pontot írsz, akkor egy elválasztó vonal jelenik meg a szövegedben.

A motorháztető alatt is zajlottak természetesen fejlesztések. Hogy csak néhányat emeljek ki: az átméretezett képek 50 %-kal gyorsabban betöltődnek, miközben nem veszítenek a minőségükből; egy új függvény segíti a scriptek befűzését; és frissítettek jó néhány javascriptet is.

Az alábbi rövid videó látványosabban is összefoglalja, amit írtam:


Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email