Itt a legfrissebb: WordPress 4.6 “Pepper”

Számomra meglepetést okozott, hogy máris itt az új nagyverzió; de aztán ráébredtem, hogy az előző áprilisban jött ki, és az, hogy ezt mindössze két cikkel ezelőtt írtam meg, pusztán arról mesél, mennyire tele voltunk munkával az elmúlt hónapokban. Április egy perccel ezelőtt történt! 🙂 De most augusztus van, és megint egy kicsit kényelmesebb, szebb és gyorsabb lett a WordPress az új, 4.6 sorszámú változattal, amelynek névadója (a hagyományoknak megfelelően) egy újabb jazz-szaxofonos, Park Frederick “Pepper” Adams III.

Amint megvagy a biztonsági mentéssel, már kezdheted is a frissítést (a mentést ne spórold el, mert az, hogy nálam minden simán ment, nem jelenti azt, hogy Nálad is így lesz). Utána átkerülsz a szokásos bemutatkozó oldalra, ahol az összefoglaló videót is megnézheted, illetve a legfontosabb új dolgok listáját is elolvashatod. De talán még hamarabb észre fogod venni, hogy picit simább, a szemnek kellemesebb lett a Vezérlőpulton használt betűtípus.

Személyes kedvencem most az, hogy a bővítmények és sablonok frissítése, telepítése, törlése ezentúl ugyanazon a képernyőn történik – meglehetősen kényelmes, és gyors is, hogy nem kell átkattintani ezekhez a feladatokhoz. A másik hasznos dolog, hogy a WordPress mostantól automatikusan ellenőrzi, hogy a beillesztett vagy beírt link helyes-e, és pirossal figyelmeztet, ha nem.

Ha gyakran előfordul, hogy blogbejegyzés írása közben elmegy az interneted, akkor nagyon fogod szeretni azt az új funkciót, amellyel a WordPress gépelés közben elmenti a bejegyzésed tartalmát a böngésződbe, úgyhogy az nem vész el, könnyen megmenthető, amikor visszaáll a netkapcsolat.

A motorháztető alatt olyan fejlesztések történtek, amelyektől a weboldalad érezhetően gyorsabb lesz már közvetlenül a frissítés után.

Nézd meg az alábbi rövid videót a részletekért – és ne felejtsd el a következő napokban gyakran látogatni a weblapod Vezérlőpultját, hiszen a motor frissítését hamarosan követi a bővítmények, sablonok frissítése.


Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email