A képernyő beállításai

 

Belépéskor a Vezérlőpulton számos ablak szeretné magára vonni a figyelmedet – és lassítja le a tartalomkezelő felületének betöltődését. Alapesetben itt találsz az “Összefoglaló a jelenlegi állapotról” nevű dobozon kívül még hét egyéb ablakot is, amelyekre a legtöbb esetben semmi szükséged nincs, sőt, sok bővítmény is beköltözik ide telepítés után a maga dobozával.

A Vezérlőpult ablakai

Az “Összefoglaló”-t érdemes meghagynod, különösen, mert az Akismet is ide írja a spamekre vonatkozó üzeneteit; hasznos a Google Analyticator doboza, amelyben láthatod a látogatottsági statisztikáidat (ha telepítve van ez a bővítmény), és jó, ha ott van a szemed előtt a “Legutóbbi hozzászólások” és a “Bejövő linkek” doboza is. A többire (bővítményajánló, WordPress hírek, vázlatok, gyorsszerkesztő, stb) azonban legtöbbször nincs szükség, csak a helyet foglalják és a betöltődést lassítják. Vajon meg lehet tőlük szabadulni?

Természetesen meg (hiszen többek között ezért szeretjük a WordPresst, mert rendkívül rugalmasan testreszabható) – a Vezérlőpult tetején vedd észre a “Képernyő beállításai” feliratú részt; ha erre rákattintasz, “lehúzódik egy roló”, és pipákkal jelezheted az egyes dobozoknál, hogy melyiket szeretnéd látni és melyiket nem. Ez bármikor megváltoztatható, tehát ha később meggondolod magadat, újra átszerkesztheted a Vezérlőpultod ablakait.

A Vezérlőpult ablakainak beállítása

Itt eldöntheted azt is, hogy a Vezérlőpult egy, két, három vagy négy oszlopban jelenjen meg. Miután mindent tetszés szerint beállítottál, kattints újra a “Képernyő beállításai” feliratra, és a roló felhúzódik. Ezután ha akarod, a dobozokat megfogással és húzással (azaz nyomva tartott egérgombbal és húzással) át is helyezheted ízlés szerint.

Hasonló módon rendezheted el a képernyődet a Bejegyzések illetve az Oldalak szerkesztőfelületén is (mindkettőnél külön be kell ezt állítani), hiszen ezeknél is van egy csomó olyan doboz, amelyeket legtöbbször nem használsz.

A Szerkesztő ablakainak beállítása

Ha többen írjátok az oldalt, az egyes felhasználók maguk állíthatják be maguknak a saját képernyőbeállításaikat.

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email