Biztonsági mentés

 

Nagyon rövid és nagyon fontos bejegyzés következik: hogyan készíthetsz blogodról biztonsági másolatot, és mi egyébre lehet ezt használni, azon a nem elhanyagolható előnyön kívül, hogy így lesz még egy példányod az összes bejegyzésedből, oldaladból és a hozzászólásokból?

Ha szeretnél egy ilyen biztonsági mentést készíteni, a Vezérlőpult bal oldali menüsora alja felé található egy Eszközök menüpont, erre rákattintva (vagy ha az egeret fölé viszed, a varázsütésre megjelenő, lefelé mutató nyílra kattintva) megjelennek az al-menüpontok, ezek közül az Exportot kell választani.

Itt ezt a szöveget láthatod:

Az alsó gombra kattintás után a WordPress egy XML fájlt fog készíteni, amit majd le kell menteni a saját gépre.

Ez az a fájl, amit WordPress eXtended RSS-nek, vagy WXR-nek hívunk, tartalmazza az összes bejegyzést, hozzászólást, saját mezőt és címkét.

A lementett fájl segítségével ez a honlap betölthető egy másik WordPress import funkciójával.

Talán nem is szükséges ennél több magyarázat, az előnyök nyilvánvalóak:

1. egyrészt lesz egy saját biztonsági mentésed, amely a tárhelyszolgáltatódtól fizikailag is messze lévő helyen van, így nagyobb biztonságban vagy;

2. másrészt ha el akarod költöztetni a blogodat, az összes eddigi munkádat egyetlen gombnyomással át tudod majd menekíteni az új helyére.

Mit kell ehhez tenned? Egyszerűen kattints az Export fájl letöltése gombra, és máris megjelenik egy ablak, amelyben a Mentés gombot kell választanod, ahogyan az alábbi kép is mutatja:

 

Export

 

Ha több társszerzője van a blogodnak, és csak az egyikük munkáit akarod elmenteni és átadni neki, akkor szűkíthetsz is szerzők szerint, vagy választhatod azt, hogy mindent mentsen el a rendszer (ez az alapbeállítás). Ennyi az egész.

Ugye, milyen ügyes megoldás?

 

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence