Blog átköltöztetése

Ha már van egy blogod valahol, tele bejegyzésekkel és rengeteg hozzászólással, valószínűleg nem fűlik hozzá a fogad, hogy otthagyd és nekiállj blogolni egy másik helyen.

A jó hír az, hogy van megoldás, ha nem is mindenkinek. A “Nagy Testvér” itt is előnyben részesíti felhasználóit.

Ha annak idején hallgattál arra a megérzésedre, vagy mások tanácsára, hogy az ingyenes blogszolgáltatók közül a Bloggert, azaz a Google blogszolgáltatását válaszd, és most szeretnéd egy saját tárhelyen, WordPressben folytatni, akkor nagyon jó hírem van számodra: gyakorlatilag egy kattintással importálhatod a blogspot.com végződésű blogodat a WordPressbe.

Ehhez a következőt kell tenned:

A Vezérlőpult menüsorának alján, az Eszközök alatti Import gombra kattintva egy listát találsz azokról a dolgokról, amelyeket importálhatsz a WordPressbe – ezek közül az első a Blogger blog. Erre rákattintva a következő képernyőt kapod:

MEGJEGYZÉS: ha itt vagy bármelyik másik bejegyzésben a képek nem pontosan olyanok, mint amilyeneket most látsz a WordPress Vezérlőpultodon, az azért van, mert a rendszert folyamatosan fejlesztik, és nemcsak “belsőleg”, de “külsőleg” is változik. A lényeg azért ugyanaz, a funkciók ugyanúgy működnek. Vagy legalábbis kábé 🙂

 

Import 1

 

(A piros hibaüzenettel most ne foglalkozz, arról a következő bejegyzésben lesz szó.)

Most az “Engedélyezés” gombra kattintva meg kell engedned a WordPressnek, hogy hozzáférjen a Google-fiókodhoz. A legegyszerűbb, ha már előtte bejelentkezel a Google-fiókodba (a “Maradjon bejelentkezve” opciót is bepipálva). Ekkor a következő képernyő fogad:

 

Import 2

 

Kattints a “Hozzáférés biztosítása” gombra, ezzel a WordPress blogodat összekötötted a Bloggerrel. Egy-két másodperc múlva visszakerülsz a WordPress Vezérlőpultjára, és a következő látvány fogad (legalábbis engem, mert ezek az én régi blogjaim :-)):

 

Import 3

 

Ezek után már csak a megfelelő blog melletti “Import” gombra kell kattintanod, és a bejegyzések, a hozzászólások és a felhasználók mind átkerülnek a WordPressbe. A fenti képen még az is látszik, hogy ha esetleg később még írsz a régi blogodba, és azt is át akarod importálni, akkor azt nyugodtan megteheted, mert ami már itt van, azt nem fogja újra áthozni, tehát kizárt a duplikáció.

Kicsit macerásabb a helyzet, ha nem a Bloggert használtad a blogod létrehozására. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a blogod utolsó bejegyzése arról szól, hogy átköltöztél a saját tárhelyedre, a saját WordPress-edbe… és odateszed a linket, amely az új blogodhoz vezet. Hidd el, a látogatóid hamar át fognak szokni 🙂

 

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence