Bővítmények bármilyen célra

 

A WordPress rugalmasságát sokan dícsérik. Ez a kedvező tulajdonsága két dolognak köszönhető: maga az alapmotor nagyon stabil, viszont bővítmények sokasága elérhető hozzá, és ezeket a világ WordPress felhasználóinak ezrei írják és milliói tesztelik.

Hogyan válasszunk bővítményt?

Ehhez kell egy kis angoltudás. A WordPress hivatalos oldalán az Extend (azaz Kiterjesztés) menüpontban a Plugins (vagyis Bővítmények) almenüpontra lépve láthatod a bővítmények teljes listáját, amely a jelen cikk írásának pillanatában egészen pontosan 13.536 darabból áll (ez a szám folyamatosan nő), és ezeket eddig 161.153.659 alkalommal töltötték le. Százhatvanegymillió! Ugye érted már, miért írtam, hogy milliók tesztelik? 🙂

Amikor a bővítmények között keresel, beállíthatod, hogy a találatokat a név (összefüggés, azaz Relevance) szerint rendezze sorba, vagy választhatod a legújabb (Newest), a nemrég frissített (Recently Updated), a legnépszerűbb (Most Popular), és a felhasználók által a legmagasabbra értékelt (Highest Rated) bővítményeket az adott keresési feltételek mellett.

A WordPressnek egyes esetekben sajátos szóhasználata van, például a webáruház bővítményeket sokkal kevésbé találod meg a webshop keresőszóval, mint hogyha azt írod be, hogy shopping cart (bevásárlókosár). Előbbire mindössze 11, utóbbira viszont 107 találatot kapsz!

Hogyan válasszam ki, melyik a jó bővítmény?

A bővítmények kipróbálására érdemes fenntartanod egy külön WordPress oldalt, egy “homokozót”. Telepítsd a WordPresst a tárhelyed egy alkönyvtárába még egy példányban, tölts fel egy átlagos sablont és néhány bejegyzést lorem ipsum szöveggel, azután már kezdheted is a játékot.

A kipróbálásra szánt bővítményeket töltsd le a WordPress.org-ról .zip formátumban a számítógépedre, majd lépj be a Vezérlőpultba, és a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontban válaszd fent a Feltöltés lehetőséget. Így rögtön a .zip fájlt tudod feltölteni, nem kell vacakolnod a kicsomagolásával és az FTP-n való feltöltésével.

Telepítés után kapcsold be a bővítményt, keresd meg a beállítási lehetőségeit, és próbáld ki. Ha nem jó, ha nem pont azt csinálja, amit szeretnél, kapcsold ki és keress másikat. Nem érdemes a kódjában turkálni, biztos van másik hasonló, ami pont megfelel Neked.

Jó mulatást! 🙂

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email