Bújócska WordPress módra

A nyílt blogon írtam már korábban arról, hogy ha új, WordPress alapú honlapot szeretnél készíteni, de a tárhelyeden már van egy weboldal, és azt szeretnéd, hogy az meg is maradjon, amíg nem vagy kész az újjal, akkor a WordPress telepítést eldughatod egy alkönyvtárba, és amikor kész vagy, pár perc alatt “élesítheted”. Ha azonban nincs meglévő tartalom a tárhelyeden, viszont nem szeretnéd, ha a félkész honlapod látszódna, akkor egyszerűbb a Maintenance Mode nevű bővítményt használni.

A szokásos módon (Bővítmények -> Új hozzáadása) kikeresett és telepített bővítmény (vagy ha akarod, letöltheted innen is) bekapcsolás után a Beállítások menü alá költözik be egy saját menüponttal, azonban a bekapcsolása nem jelenti azt, hogy aktiválódik is.

A Maintenance Mode beállító képernyője két részből áll: a felsőben kell Enabled-re állítani az engedélyezéshez, illetve amikor kész vagy, Disabled-re a leállításhoz. Itt megadhatsz egy időtartamot, hogy mennyi ideig akarsz karbantartás üzemmódban maradni: hány nap (days), óra (hours) és perc (mins) múlva kapcsolsz vissza, de ha ez az időtartam le is telik, a bővítmény akkor sem fedi fel az eldugott honlapot, csak más lesz a kiírt szöveg.

Az alsó ablakban van ugyanis a lényeg: itt adhatod meg azt a szöveget, amely megjelenik a honlapodon, ha egy nem bejelentkezett látogató nézi meg. Ebbe az ablakba (Message) bármit írhatsz, html-ben meg is formázhatod, tehát lehet itt egy kép is akár, vagy egy űrlap, amelyen az érdeklődők megadhatják az e-mail címüket, hogy értesíthesd őket a honlap indulásakor.

Fontos a Please try back [until]. sor, ebben ugyanis van egy változó, az [until]. A Please try back helyett írd azt, hogy Kérlek, nézz vissza, a változót hagyd úgy, és jöhet a következő rész.

A Placeholder [until]: szöveg alatti mezőben adhatod meg, hogy mit írjon ki a kezdőlap, amíg ketyeg az óra – az alapértelmezett <strong>in [days] days, [hours] hours, and [minutes] minutes</strong><br />(on [date] at [time]) helyett írd azt, hogy <strong>[days] nap, [hours] óra, és [minutes] perc</strong> múlva<br />([date], [time] órakor).

A Placeholder [until] if time is exceeded: alatt pedig azt adhatod meg, hogy mit írjon ki, ha a fenti idő letelt: az again soon helyett írd azt, hogy kicsit később, és ezzel készen is vagy.

Eredmény: amíg az óra ketyeg, a látogató ezt látja: Kérlek, nézz vissza 1 nap, 8 óra és 27 perc múlva (vagy hasonlót), ha pedig ez az idő letelt, és nem állítottad Disabled-re a bővítményt, akkor onnantól kezdve ez lesz a szöveg: Kérlek, nézz vissza kicsit később.

Amíg a bővítmény engedélyezve van, egy piros keretes felirat jelenik meg a Vezérlőpultodon, és ezt látod bejelentkezéskor is: a Maintenance Mode figyelmeztet, hogy ha kész vagy, ne felejtsd el kikapcsolni, hogy a látogatóid láthassák a kész művedet.

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email