Mókás bővítmény: családfa-készítés WordPressben

Ki gondolta volna, hogy erre van igény? Az még hagyján, de ki gondolta volna, hogy kész megoldás is van rá? 🙂 Én bizony nem – de amikor az Online WordPress Tanfolyamom egyik résztvevője rákérdezett, akkor utánanéztem, és teljes meglepetésemre találtam a WordPress repóban (az ingyenes bővítmények tárában) egy olyan plugint, amellyel csinosan megjelenítheted a családfádat a weboldaladon. És ez még nem minden.

Nem mondom, hogy friss bővítményről van szó, a WordPress gyorsan változó világában kissé öregecskének számít, hiszen lassan két éve (2016 tavasza óta) nem volt frissítve, így a kompatibilitása csak a WP 4.4.14-es verziójáig biztosított. De azért megér egy próbát. Ide kattintva töltheted le, vagy rákereshetsz a WP Family Tree névre a Bővítmények -> Új hozzáadása menüpontban.

Family Tree - családfa megjelenítő bővítmény WordPresshez

Minden családtagnak külön bejegyzést kell létrehoznod, a bejegyzés címe az illető neve, az adatait egyedi mezőkként adhatod meg (beírhatod a nemét, a szülei nevét, illetve hogy mikor született és mikor halt meg), a fényképét pedig kiemelt képként töltheted fel.

Family Tree - családfa megjelenítő bővítmény WordPresshez

Az összekötéseket az okos kis bővítmény már magától létrehozza:

Family Tree - családfa megjelenítő bővítmény WordPresshez

(Bocs a képek minőségéért, ezek a bővítmény saját screenshotjai…)

Az összeállított családfát végül a [family-tree] shortcode-dal jelenítheted meg ott, ahol akarod, és ha valamelyik családtag neve fölé viszed az egeret, akkor az illető fotója bélyegképként megjelenik:

Family Tree - családfa megjelenítő bővítmény WordPresshez

Hát nem aranyos? 🙂

Ha ismersz olyan bővítményt, amely hasonlóan ritkán adódó feladatra ad kész megoldást, mesélj róla a hozzászólások között!

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email