WordPress karbantartás: a ManageWP eszköz

Szeretnék mutatni Neked egy megoldást, amellyel egy felületről tudsz kezelni több WordPress weboldalt, tehát nem kell külön-külön belépned mindegyikbe, hanem egy belépéssel vezérelheted az összesnek a frissítését, és ezzel az egy jelszóval be tudsz lépni bármelyiknek a Vezérlőpultjába.

Először is tisztázzuk: itt most nem(csak) arról van szó, hogy egy adott cégnek van több weboldala, vagy egy hálózatnak több tagja, vagy egy weboldalnak több nyelvi vagy területi változata. Ezekre az esetekre (és persze más, itt nem említett esetekre is) jó megoldás lehet egy MultiSite WordPress rendszer – de most nem erről fogok írni.

Ez a lehetőség abban az esetben lesz jó, ha több, egymástól független weboldalt kell kezelned – akár, mert éppen készíted őket, akár, mert a Te feladatod a technikai és/vagy a tartalmi karbantartás. Ilyenkor nyilván nem lehet őket MultiSite-ba rendezni, főleg, ha más-más tárhelyszolgáltatónál vannak.

Én magam például eléggé “weboldal-halmozó” vagyok, sok ötletem merül fel, és ilyenkor előfordul, hogy egy óra múlva már készen is van egy új oldal az ötletemre 🙂 Egy idő múlva elég macerás lett folyton végigjárni ezeket az oldalakat, és elvégezni minden frissítést, lehetőleg időben, másrészt hasonlóan macerás kezelni a sok felhasználónevet és jelszót (ugye sosem használod ugyanazt a belépést több weboldalon?).

Igazából többféle megoldást kipróbáltam, de mindegyikkel volt valami gondom. Ezeket hadd ne részletezzem, végül is nem a rossz példákat akarom most felsorolni.

A választott platform végül a ManageWP lett.

Mit tud ez az eszköz?

Először is az alap elvárt tudást: hogy hozzáadhatok akárhány WordPress oldalt, és azok esetében egy kattintással frissíti a motort, a sablonokat és a bővítményeket. De van még néhány jóság, amely miatt érdemes rá szavazni.

Részletek:

1. A ManageWP a “freemium” modellt követi az árazásban: azaz a legtöbb szolgáltatása ingyenes, de előfizetéssel további funkciókat lehet elérni.

2. Már az ingyenes verzióban is korlátlan számú weboldalt kezelhetsz, és ezekről mentést is készít – bár ezt csak havonta egyszer teszi meg (ha többször szeretnéd, az már fizetős, de ennek őszintén szólva nem látom sok értelmét: a normális tárhelyszolgáltatók úgyis naponta mentenek).

3. Weboldalanként ki- és bekapcsolhatod valamennyi funkciót, ha úgy gondolod, hogy valamelyiknek arra pont nincs szüksége.

4. Bővítményeket telepíthetsz, bekapcsolhatsz, kikapcsolhatsz és törölhetsz a ManageWP-ből. (Beállítani őket viszont csak az adott weboldal saját Vezérlőpultjáról tudod.)

5. A ManageWP kezelőfelülete olyan adatokat is megmutat, amelyekből látszik, mi az, ami lassíthatja a weboldaladat (spamek száma, a bejegyzések változatainak átlagos száma, az adatbázis mérete), és ezeket egyetlen kattintással optimalizálhatod.

6. Van saját módszere a látogatottság mérésére, de a Google Analytics fiókoddal is összekötheted.

7. Futtathatsz rajta teljesítmény-mérést és biztonsági ellenőrzést.

8. Könnyű használni: a kezelőfelülete könnyen átlátható, és elég jó dokumentáció tartozik hozzá. Egy átlagos WordPress-felhasználó elboldogul vele.

A prémium kiegészítők 1-2 dollárba kerülnek havonta és weboldalanként, tehát tényleg csak azért kell fizetned, amire szükséged van. Ha rengeteg weboldalt kezelsz, akkor persze vásárolhatsz “bundle” azaz csomag előfizetést is, amiben minden benne van, de azért az már csak akkor éri meg, ha tényleg jó pénzt keresel ebből.

ManageWP prémium kiegészítők

Ha szeretnéd összehasonlítani a ManageWP-t néhány más lehetőséggel (Jetpack Manage, InfiniteWP, MainWP, iThemes Sync), akkor olvasd el ezt a cikket is! (angol nyelven)

Te használod valamelyik karbantartó eszközt? Írd meg a hozzászólások között, ha vannak jó tapasztalataid!

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email