Előre a keresőkben

 

A WordPress egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy igen keresőbarát. Természetesen a WordPress motorra épült weboldal sem fog “magától” az első helyekre kerülni – inkább Tőled 🙂 Tehát tenned is kell érte, hogy a legfontosabb kulcsszavaidra jó helyezést érj el, de a WordPress és az All-In-One-SEO-Pack bővítmény hatékony segítséget nyújt hozzá.

Hogy egy kis dicsekvéssel kezdjem: a WP-Suli indulása után már két héttel igen előkelő helyen állt például a “wordpress tananyag” kulcsszóra illetve más hasonló kombinációkra is. Jelenleg az előbbire az első-második helyeken jön, pedig sok olyan oldal is látható itt, amelyek valamilyen egyéb tananyagot hirdetnek, és WordPress alapú maga az oldal. A “wordpress” szóra sokkal nagyobb versenyben a 14-17. helyek között jön az oldal, a magyar nyelvűek között, előtte többek között 5 találat is jön a WordPress hivatalos magyar oldaláról.

Jól is esik ezeket leírni 🙂 – de igazából nemcsak ezért kezdtem ezekkel az adatokkal. Meg szokták ugyanis kérdezni, hogy hogyan értem el ezt az eredményt.

A WordPress önmagában is igen keresőbarát, kitölti a címsort, a leírást, a kulcsszavakat, az All-In-One-SEO-Pack elnevezésű bővítménnyel pedig még jobban, akár bejegyzésenként és oldalanként külön is testre szabhatjuk a keresőmarketingünket. Kulcsszavakként veszi figyelembe a kategóriákat és a címkéket is, és számos további beállítással segíthetjük a keresőket, hogy az értékes tartalmainkat értékes helyezésekkel jutalmazza.

Egy kedves ügyfelem, Szigeti Kata, a www.varrasoktatas.hu oldal tulajdonosa nemrég ezt írta nekem:

Móni, ez fantasztikus! Ha beírom a keresőbe pl hogy ‘szabás varrás Székesfehérvár’, akkor harmadikként hoz a kereső (a második a korábbi weboldalam), a ‘szabás varrás Újpest’-re elsőnek dob ki… ami ennél is erősebb mezőny, a ‘szabás varrás tanfolyam Budapest’ – na, ott is törekszünk felfelé, első oldalon a 9. helyezés!!! És még egy hete sincs, hogy feltöltöttem cikkekkel a weboldalamat és megcsináltam, és még nincs is teljesen készen! Szuper!

Az értékes tartalmak megírását természetesen nem helyettesíti semmi, és ezekben ésszel, természetes módon kell használnunk az adott témához tartozó kulcsszavakat. Erről (a keresőmarketing alapjairól) én itt nem szeretnék többet írni, hiszen ezek nem tartoznak szorosan a WordPress témájához, de ha eljössz az Okos Honlap Tréningre, akkor erről is hallhatsz majd kiváló előadóinktól, Vida Ágitól, Gombos Zsolttól és a többiektől.

 

Ha szeretnéd, hogy a honlapod jól teljesítsen, látható, látogatott, kereső- és felhasználóbarát legyen, ne hagyd ki az Okos Honlap Tréninget május 26-án! Még jelentkezhetsz itt >>>

 

Az All-In-One-SEO-Pack bővítményt innen töltheted le: http://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/

A bővítmény beállításait részletesebben a WP-Suli Klub tagjainak zárt oldalán fogom bemutatni. Nem vagy még klubtag? Olvasd el, mit kaphatsz a csekély klubtagsági díjért, és jelentkezz még ma!

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email