Interjuh :-) Dr Farkas Anikóval

 

√öj hagyom√°nyt teremtek e pillanatban a WP-Suli oldal√°n: interjuh ūüôā – sorozatot ind√≠tok, a netes vil√°g ismert √©s kev√©sb√© ismert szereplŇĎit szeretn√©m sorra k√©rdezni a WordPress rendszerrel kapcsolatos √©lm√©nyeikrŇĎl, √©rz√©seikrŇĎl. Rem√©lem, lehet majd tanulni ezekbŇĎl is. ElsŇĎ alanyom Dr Farkas Anik√≥.

Anik√≥ a www.gyesrol-netre.com¬†weboldal (√©s m√©g sokan m√°sok :-)) tulajdonosa, hozz√°m hasonl√≥an n√©h√°ny √©ve, gyerekek mellett kezdett online v√°llalkoz√°sba. R√©gi j√≥ “bar√°tom √©s harcost√°rsam”, t√∂bbsz√∂r vend√©gszerepelt√ľnk m√°r egym√°s blogjaiban √©s levelezŇĎlist√°in, k√©zenfekvŇĎ v√°laszt√°snak tŇĪnt, mint elsŇĎ interjuh-alanyom.

√Āltal√°nos szab√°ly lesz ebben a sorozatban, hogy valamennyi megh√≠vott vend√©gemtŇĎl ugyanarra a n√©gy k√©rd√©sre v√°rom a v√°laszt. L√°ssuk, mit mondott el nek√ľnk Anik√≥!

 

–¬†Mi√≥ta haszn√°lod a WordPress rendszert?

РKb 2008 decemberében, azaz kicsit több, mint egy éve kezdtem megismerni és azonnal használni is a WordPresst. 

–¬†Mi alapj√°n d√∂nt√∂tt√©l mellette? Haszn√°lt√°l esetleg valami m√°st? Ahhoz k√©pest ez milyen?

– Az elsŇĎ oldalaim Drupalon k√©sz√ľltek, majd a h√°romb√≥l csak egy maradt Drupal motoron. A t√∂rt√©nethez hozz√°tartozik, hogy k√©nyszerŇĪs√©gbŇĎl v√°ltottam a WordPressre, mert nem tudtuk hib√°tlanul √°ttelep√≠teni a megl√©vŇĎ oldalaimat a kor√°bbi¬† szolg√°ltat√≥m piacr√≥l val√≥ kivonul√°sa ut√°n. Mivel pedig nekem √°ltal√°ban a technik√°val gondom van – f√©lek tŇĎle ūüôā – eleinte megpr√≥b√°ltam mindent, hogy ne kelljen WordPress alatt √ļjraind√≠tani az oldalaimat :-). Az√≥ta viszont m√°r t√∂bb oldalt be√ľzemeltem, sŇĎt seg√≠tek m√°soknak is.

–¬†Mi az, ami a legjobban tetszik benne?

A k√∂nnyŇĪ kezelhetŇĎs√©g, a testreszabhat√≥s√°g, az √°lland√≥ fejlŇĎd√©s. Az, hogy egy kezdŇĎ is – na j√≥, kis seg√≠ts√©ggel – gyorsan elind√≠that egy WP oldalt. A kezel√©s√©t, tartalomfelt√∂lt√©st t√©nyleg meg lehet tanulni n√©h√°ny √≥ra alatt. Egysz√≥val ha van egy j√≥ √∂tlete valakinek, esetleg m√°r term√©ke √©s szolg√°ltat√°sa is, vill√°mgyorsan neki√°llhat a neten is rekl√°mozni azt. A munka nagy r√©sz√©t nem az oldal fel√©p√≠t√©se fogja jelenteni, hanem a tartalom megfelelŇĎ t√°lal√°sa, a kulcsszavak haszn√°lata, a linkel√©sek, sz√≥val ink√°bb a marketing r√©sze.

 РMi az, ami a legnagyobb gondot okozza benne?

Eleinte gondot okozott a feltelep√≠t√©s is, belekavarodtam az FTP-be. Tov√°bb√° nem el√©g m√©g a netes angol tud√°som, √≠gy nem mindig √©rtem egy-egy plugin le√≠r√°s√°t, vagy a be√°ll√≠t√°si lehetŇĎs√©geket. De pr√≥b√°lkozom. Halad√≥k√©nt sem merek m√©g beleny√ļlni a k√≥dba.¬†Persze az olyan √°ltal√°nos dolgok, mint az Analytics be√°ll√≠t√°sa, vagy a¬† Home sor t√∂rl√©se ūüôā – az m√°r √°lmomban is megy. De m√©g nem vettem a b√°tors√°got pl. egy nekem tetszŇĎ sminkben a betŇĪst√≠lus vagy -m√©ret megv√°ltoztat√°s√°ra, vagy az oldals√°v elt√ľntet√©s√©re.

Szerencs√©re itt vagy Te, M√≥ni (eleinte Szigeti Ami is sokat seg√≠tett), sz√≥val ez√ļton is k√∂sz√∂n√∂m, hogy van kihez fordulni, ha nagyon elveszn√©k a WordPress rejtelmeiben.

РSzívesen, és én is köszönöm a beszélgetést!

 

Anik√≥ WordPress motorral k√©sz√ľlt oldalai: www.kreativanyu.hu,¬†www.honnanjonapenz.com.

 

Ne maradj le semmirŇĎl, iratkozz fel h√≠rlevel√ľnkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell t√°rhely szolg√°ltat√°s
Adatvedelem.png
ADATV√ČDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egym√°s t√°mogat√°sa. Lehet egyik ismerŇĎs√∂d pont most szeretne saj√°t honlapot √©p√≠teni, de kell neki egy seg√≠tŇĎ k√©z…legy√©l Te ez a t√°mogat√°s egy megoszt√°ssal!

Megoszt√°s itt: facebook
Facebook
Megoszt√°s itt: twitter
Twitter
Megoszt√°s itt: email
Email