Ingyen WordPress oldal

Ne ijedj meg, természetesen a WordPress továbbra is ingyenes marad, de most nem magáról a rendszerről beszélek, hanem arról, hogy ha használni szeretnéd, akkor ehhez szükséged van egy tárhelyre meg egy adatbázisra. Van erre is ingyenes megoldás?

Elsőként nyilván az juthat az eszedbe, hogy vannak ingyenes tárhelyek. Igaz, a tartalmad fölött majd oda nem illő reklámok fognak ugrálni, de az ingyenességért cserébe ennyi kényelmetlenséget el lehet viselni (feltéve persze, hogy nem üzleti oldalról van szó, mert egy cégre nagyon rossz fényt vet, ha annyira sem telik, hogy évi párezer forintért saját tárhelyet béreljen…). A weblap tetején lévő csíkról úgyis mindenki tudja, hogy reklám, tehát rá se néz, úgyhogy semmi gond.

Gond lehet viszont más dolgokkal. Nem biztos, hogy az ingyenes tárhelyhez jár SQL adatbázis. Nem biztos, hogy a legújabb PHP futtatókörnyezet van rá feltelepítve. Nem biztos, hogy egyáltalán szabad rajta php fájlokat futtatni, ha viszont igen, akkor könnyen lehetséges, hogy a szerver PHP Safe üzemmódban van, és így sok minden működésképtelenné válik a WordPressben. Nem biztos, hogy telepítve van a szerverre a GD Library grafikus függvénygyűjtemény, így egyes bővítmények (például a népszerű képgaléria, a NextGen Gallery) nem fognak működni. És mivel ingyenes tárhelyről van szó, nincs támogatás, nincs kihez fordulni.

De azért ne aggódj, van megoldás.

Ha csak ki szeretnéd próbálni a WordPress kezelőfelületét, megtudni, hogy tetszik-e a szerkezete, a működtetése, a bejegyzésszerkesztője, akkor a legjobban teszed, ha regisztrálsz a wordpress.com oldalra. Itt kapsz egy saját WordPress alapú blogot, és gyakorolhatsz rajta. Hátránya, hogy angol nyelvű (bár a magyar közösség már dolgozik a fordításon), de ennél nagyobb gond, hogy csak azok a sablonok és bővítmények elérhetőek rajta, amelyek már eleve telepítve vannak, és Neked nincs jogosultságod újakat feltölteni vagy a meglévőeket módosítani. Ha pedig bármi problémád van, a támogatás csak angol nyelven elérhető.

A fenti problémák kiküszöbölésére hoztam létre a pagony.net oldalt, ahol bárki ingyenesen regisztrálhat magának egy WordPress oldalt, ugyanúgy, mint a .com-on – viszont itt van magyar nyelvű támogatás, a Vezérlőpult is magyar, sőt, a sablonok és bővítmények is. Saját sablont és bővítményt ugyan itt sem tehetsz fel – de ha elküldöd nekem, én felteszem, és onnantól Te is bekapcsolhatod a saját oldaladon.

pagony.net oldal használata három hónapig ingyenes, utána évi 3.500 Ft + ÁFA a használati díja, és ehhez magyar nyelvű támogatás és rendszeres frissítés jár.

Viszont aki valaha valamiben a Pagony Multimédia Stúdió ügyfele volt (tehát Te is, mint klubtag), annak a  pagony.net rendszer használata időkorlátozás nélkül ingyenes. Próbáld ki Te is! 🙂

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email