Kreatív láblécek (részletesebben)

Az internet trendjei között van manapság a nagyméretű, igényes, ötletes lábléc is. Régen itt legfeljebb a kapcsolati adatok vagy a jognyilatkozat kapott helyet, az újabb WordPress sablonok azonban tág teret engednek a képzeletednek és az ötletességednek, ha ezt a területet is ki akarod használni.

 A legegyszerűbb eset az, ha a sablonod támogatja a widgetek elhelyezését a láblécben. Ezt a demókból azonnal láthatod, például nézd meg az alábbi képet:

Az ilyen stílusú sablonok esetében a Vezérlőpulton, a Megjelenés -> Widgetek menüpont alatt látni fogod, hogy van egy Footer Sidebar vagy Footer nevű terület, ahová ugyanúgy behúzhatsz widgeteket, mint az alap oldalsávba. Így aztán lehetnek itt a legutóbbi vagy a legnépszerűbb bejegyzések, a legfontosabb kategóriák, vagy bármi más, és a Szöveg/HTML widget segítségével a lehetőségeid határtalanok, szó szerint bármit beilleszthetsz ide.

Ha van egy kis ismereted a css-ről, azaz a stíluslapok formázásáról, akkor a fenti lehetőséget nem ismerő sablonba is elhelyezhetsz érdekesebb lábléceket; én például a karácsonyi időszakban a WP-Suli blog aljára elhelyeztem egy karácsonyi képet ezzel a kódsorral:

background: url(images/christmas-footer.png) bottom left no-repeat;

A WordPress hivatalos oldalán találhatsz jónéhány bővítményt is, amelyek segítenek a lábléced testreszabásában: például a Menu on Footer segítségével menüt helyezhetsz el a láblécben; a Footer-Sitemap pedig kilistázza itt a kategóriáidat, az oldalaidat, az archívumodat és más egyebeket.

Néhány példa kreatív láblécekre, amelyekből ötleteket meríthetsz:

Ezek a kedvenceim, de rengeteg hasonlót (vagy mást) találhatsz még, ha rákeresel a kedvenc keresődben a “creative footer design” kifejezésre. Jó mulatást hozzájuk! 🙂

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email