Ne másolj be Wordből!

 

Ha megszoktad a Word használatát a gondolataid leírásához, és nincs túl sok kedved ahhoz, hogy átszokj a WordPress beépített szerkesztőjére, akkor van egy jó hírem a számodra: nem kell lemondanod a Wordről, csak nem szabad egy az egyben bemásolnod, amit ott írtál.

A Word ugyanis egy halom kódot ad a szövegedhez a formázás érdekében, és ha ezeket az emberi szem számára láthatatlan kódokat a szöveggel együtt bemásolod a WordPress bejegyzés-szerkesztőjébe, az tönkreteszi az oldaladat. Hogyan lehet ezt elkerülni?

Erre három módszer is adódik.

Az egyik, hogy a Wordben kijelölt és kimásolt szöveget beilleszted egy Jegyzettömb fájlba (vagyis egy .txt kiterjesztésű egyszerű szövegfájlba). Ezáltal elveszíti a formázási kódokat, és innen már nyugodtan átmásolhatod a WordPressbe. Igaz, ezzel csak magát a szöveget nyerted meg, vagyis nem kell az egészet újra begépelned, viszont a formázást mindenképpen a WordPress szerkesztőben kell elvégezned.

Hasonló az eredmény, ha a bejegyzés-szerkesztőt átkapcsolod HTML nézetbe, és egyenesen ide másolsz a Wordből. Ekkor is elvész a formázás, de amikor visszaváltasz a Vizuális nézetbe, ott megformázhatod a szövegedet, ahogy szeretnéd. Ha mondjuk egy másik weblapról szeretnél idézni, akkor kifejezetten előnyös, hogy az ott látható betűméretek, színek, stílusok elvesznek, és a sajátjaidat használhatod.

Rendben, de mi van akkor, ha egyszer régebben fáradságos munkával megformáztál egy szöveget, és nem szeretnéd elölről kezdeni?

Erre való a WordPress bejegyzés-szerkesztőjének Beszúrás Wordből nevű gombja. Az alábbi képen jól látható, hogy ezt hol találod:

 

Word 1

 

Erre a gombra kattintva felugrik egy kisebb ablak (a háttér elhalványodik), és ebbe már nyugodtan bemásolhatod a megformázott szöveget, nem fog semmi gondot okozni:

 

Word 2

 

Ha esetleg nem találod a kérdéses gombot, mert a Te szerkesztődben csak egy sor látszik, akkor se ijedj meg; a jobb szélső gomb (További lehetőségek) hozza ki azt a második sort a szerkesztőben:

 

Word 3

 

Azt hiszem, a következő gondolat Neked is sokszor eszedbe jut majd, ha a WordPress használatára adod a fejed:

“Nyugalom, minden megoldható, csak meg kell keresni a megoldást!” 🙂

 

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence