Szép linkek beállítása

 

Keresőoptimalizálási szempontból előnyös, ha a bejegyzésekre és oldalakra “szép”, azaz emberi nyelven is érthető szövegű linkek mutatnak, illetve ez egyszerűen elegánsabb, szebb is. Hogyan kell beállítani a csinos linkeket a WordPress oldalak esetében?

A Beállítások menüpont Közvetlen linkek almenüpontjában tudsz választani egy szebb struktúrát, mint az alapértelmezett, a bejegyzés vagy oldal sorszámát mutató szám. Ennek azonban van egy előfeltétele: a tárhelyednek olyannak kell lennie, amely ezt lehetővé teszi.

Miután kiválasztottad, hogy melyik változatot szeretnéd (például: látszódjon a bejegyzés idejének dátuma is, az év, a hónap és a nap, vagy csak az év és a hónap), vagy saját szerkezetet állítasz be (én a /%category%/%postname%/ szerkezetet használom), és rákattintasz a Módosítások mentése gombra, a WP automatikusan kijavítja a .htaccess fájlt, ha van rá jogosultságod (azaz, ha a tárhelyed úgy van beállítva).

Ha erre nincs jogosultságod, akkor kiírja, hogy “Most módosítandó a .htaccess fájl” és meg is jeleníti azt a pár sort, amelyet a fájlnak tartalmaznia kell. Ez esetben kézzel hozd létre a fájlt mondjuk a Jegyzettömbben, és másold bele a felkínált kódot. Figyelj, hogy ne az automatikus fájlvégződést használd mentéskor! Ha az Intéződ úgy van beállítva, hogy “Az ismert fájlkiterjesztéseket rejtse el“, akkor hiába nevezed el .htaccess-nek a fájlodat, valójában az lesz a neve, hogy .htaccess.txt, csak nem látod, és így persze nem is fog működni…

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email