Többszerzős blogok

Kellemes lehet, ha csapatban dolgozhatsz a blogodon – ehhez a WordPress megad minden segítséget. A nyílt oldalon már összefoglaltam a felhasználói jogosultságokat, most egy kicsit bővebben írok a kérdéskörről.

Az Adminisztrátornak mindenhez van joga, a Feliratkozónak pedig semmihez 🙂 – ők nem játszanak különösebb szerepet a közös blogírásban. Természetesen kell legalább egy Adminisztrátor a sablonok és bővítmények telepítéséhez, a menüpontok és a widgetek felviteléhez és szerkesztéséhez, az összes beállítás elvégzéséhez, de a blog lényege, a bejegyzések tekintetében háromféle szintű jogosultságot is adhatsz a társaidnak.

A legkevesebb joggal a Közreműködő rendelkezik, ezt a szerepkört az olyan társaidra oszd, akik még kezdők a rendszer használatában. A legjobb, ha őket csak arra tanítod meg, hogy hogyan léphetnek be a Vezérlőpultba és hogyan írhatják meg a bejegyzésüket. Ezután Neked kell ellenőrizni, amit csináltak, hozzáadni a képeket, beállítani, amit még kell, majd közzétenni a bejegyzést. Legjobb, ha ők Vázlatként mentik el, amit írtak.

A Szerző státuszúaknak már teljes joguk van a saját bejegyzéseikhez – nekik érdemes egy oktatást tartanod, hogy mit hogyan vársz el tőlük. Ezt a jogot azoknak a társaidnak add, akik képesek az önálló munkára a WordPress keretein belül.

Ahogyan az offline újságoknál, úgy a WordPressben is megtehetsz valakit Szerkesztőnek – ő a többiek bejegyzéseit is szerkesztheti, közzéteheti vagy törölheti, így a blogírás munkáját teljesen le is veheti a válladról.

Ha többszerzős a blogod, érdemes olyan sablont választanod, amelynél a bejegyzés végén megjelenik egy rövid összefoglaló a szerzőről – itt az olvasók kiválaszthatják a szerző összes bejegyzését, vagy átkattinthatnak a saját weboldalára, ha van neki ilyen. Ez egyben egy motivációs eszköz is a szerzőknek, ha a Te weboldalad jó látogatottságnak örvend, hiszen így jó reklámot és egy értékes bejövő linket is kapnak.

Ezután nincs más dolgod, mint beosztani, hogy ki mikor ír, és el is mehetsz a tengerpartra a koktéloddal 🙂

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email