YouTube videó beágyazása

Számos bővítmény létezik a YouTube (vagy más oldalra feltöltött) videók beágyazására a WordPress bejegyzéseiben, oldalaiban vagy widgetjeiben, de időnként jól jöhet, ha inkább “kézzel”, a YouTube által biztosított iframe kóddal oldod meg a beillesztést. Azt is megírom, miért javaslom minden esetben a saját videóid közreadását a YouTube-on, ahelyett, hogy a videót a weboldalad Médiatárjába töltenéd fel.

Leírás helyett inkább egy képen mutatom meg, hogy hogyan használd a YouTube kódot:
(Kattints a képre, hogy megnézhesd nagyban – új ablakban fog nyílni.)

 

YouTibe videó beágyazása WordPress oldalba

 

Én elsősorban azért szeretem ezt a módszert, ami legalul látható: hogy beállíthatom, megjelenjenek-e a videó végén az ajánlott más videók (nyilván ne), hogy mutassa-e a lejátszásvezérlőket (időnként jó, ha ezek nem jelennek meg), illetve hogy látszódjon-e a videó címe és a lejátszó műveletei (néha ezekre sincs szükség).

Miért ne a Médiatárba töltsd fel a videót, hanem a YouTube-ra?

Először is, a tárhelyed elsősorban weblapok megjelenítésére van optimalizálva. A YouTube viszont kifejezetten videókéra – tehát gyorsabban játssza le őket, és a tárhelyed szabad kapacitása sem csökken így.

Másrészt a YouTube Google-termék. Figyeld csak meg, ha egy kereséshez van kapcsolható videó, azok a Google találati listájában az első helyeken jelennek meg. Azaz keresőoptimalizálási szempontból is hasznos, ha vannak videóid a YouTube-on. Természetesen tölts ki minden adatot, add meg a kulcsszavaidat, és a leírásban jelenjen meg a weboldalad linkje is. Ez egy értékes bejövő linket is ad számodra, ami szintén jó pont a keresőben.

(Egyébként egyre több a keresés a YouTube-on, az Egyesült Államokban például már több, mint a Google-ban – ezt a trendet is érdemes kihasználni.)

Mi van akkor, ha nem szeretnéd, hogy a videód nyilvánosan elérhető legyen, hanem azt akarod, hogy csak egy zárt tagi oldalon, a fizető tagok nézhessék meg? Ebben az esetben is nyugodtan feltöltheted a videódat a YouTube-ra, csak a beállításoknál add meg, hogy a videó ne “Nyilvános“, hanem “Privát” legyen. Ez esetben csak azok láthatják, akik ismerik a linkjét, vagy például beillesztve nézik meg – a keresésekben nem fog látszani.

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email