Bejegyzések testreszabása

Egyes esetekben teljesen felesleges, sőt, zavaró, hogy a bejegyzéseknél a cím alatt megjelenik a szerző neve és a dátum, valamint esetleg más adatok is (a bejegyzés kategóriája, címkéi, a hozzászólások száma). Vannak sablonok, amelyekben a menüből állítható, hogy ezek közül mi jelenjen meg, másokba azonban bele kell nyúlni, hogy az ízlésünknek megfelelőre alakítsuk.

A korábban már ismertetett Elegant Themes sablonok például ezt is a nevükhöz méltóan, elegánsan oldják meg: a Vezérlőpulton kialakuló saját menüpontjukban van olyan lehetőség, hogy pár kattintással beállítsuk, melyik úgynevezett meta adatot kérjük kiírni: szerző, dátum, kategória, címkék, hozzászólások.

Ha nem ilyen sablont használunk, marad a kódturkászás. A bejegyzés kinézetét a single.php fájl határozza meg, egyrészt ebbe kell belenyúlnunk, másrészt vannak olyan oldalak, ahol a bejegyzések egymás alatt felsorolva jelennek meg: az index.php a főoldalt, az archives.php az archívum-oldalakat, a kategória-oldalakat, a címke-oldalakat és a szerzői oldalakat jeleníti meg, a searchresults.php pedig a keresési eredményeket.

A kódturkászáshoz lépj be a Vezérlőpulton a Megjelenítés -> Szerkesztő menüpontba, és a jobb oldali listából válaszd ki, melyik fájlt akarod szerkeszteni. Ebben a fájlban nézd meg, milyen sorrendben jelennek meg a dolgok, és keresd meg azt a div-et (lehet pl div class="meta" vagy hasonló), amelyben a szerzőre (author), a bejegyzés idejére (date), a kategóriára (category) és a címkékre (tags) vannak függvénymeghívások, és azt a részt ki kell törölni. A div-eket mindig egy /div zárja le, és vigyázni kell rá, hogy az összefüggőek együtt legyenek kitörölve vagy meghagyva, különben az egész oldal szétesik (mivel az egész WordPress végül is divekből van összerakva, tahát ha bent hagysz egy “fél divet”, akkor annak a legközelebbi lesz a párja, és ez felborítja az egész rendszert).

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email