Contact Form DB – nehogy elszálljon valami az éterben

Egyszerű, de rugalmas – így ír magáról a Contact Form 7, az egyik legnépszerűbb kapcsolat űrlap bővítmény, és ez igaz is. A kapcsolat űrlap ugye arra való, hogy a weboldalad látogatói egyszerűen tudjanak üzenetet küldeni Neked, anélkül, hogy meg kellene nyitniuk az e-mail küldő programjukat, és be kelljen másolniuk az e-mail címedet. De ez a bővítmény alapesetben csak elküldi az e-mailt – a benne küldött adatokat nem tárolja, azt már Neked kell megoldanod. Kivéve, ha használod hozzá a Contact Form DB nevű kiegészítőt.

A kiegészítő a szokásos módon telepíthető, és bekapcsolás után saját menüpontot hoz létre. Magyar fordítás is tartozik hozzá (kicsit hiányos, kicsit hibás, de használható), így ha magyar a Vezérlőpultod, akkor többé-kevésbé magyarul fogod látni a lehetőségeket.

Az “Options” (Beállítások) menüpontban megadhatod, hogy melyik űrlapküldő bővítmény adatait tárolja – és itt látszik, milyen kis rendes is ez, mert nemcsak a Contact Form 7-ből, hanem a Fast Secure Contact Formból, a JetPack Contact Formból, sőt, a Gravity Formsból is hajlandó erre. Megadhatsz itt még egy halom más dolgot is, de ha nem akarsz foglalkozni vele, nem muszáj – hagyhatsz mindent az alapértelmezett értéken. Jó az úgy.

Van a bővítménynek egy érdekes plusz funkciója: saját shortcode-okat hozhatsz létre, amelyekkel például bizonyos adatokat megjeleníthetsz a weblapod külsején (tehát nem bent az adminban, hanem nyilvánosan). A bővítmény honlapján ehhez videós dokumentációt is találsz.

Magában a Contact Form DB menüpontban pedig űrlapok szerint láthatod az eddig elmentett adatokat. Miután kiválasztottad az űrlapot, várj egy-két másodpercig, amíg látszólag semmi nem történik, mert nincs folyamatjelző, és egyszer csak meg fognak jelenni az adatok egy táblázatban (persze ha már vannak).

Contact Form DB

Innen könnyen exportálhatod a begyűjtött adataidat, Excelcsv, HTML, JSON formátumban, vagy akár Google táblázatként is. Hogy utána mihez kezdesz velük, az már a Te dolgod – de legalább semmi nem fog elveszni többé az éterben. Mert enélkül bizony előfordul az is.

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email