WordPress 4.0 – fókusz az élményen

Benny Goodman kiváló amerikai klarinétos és zeneszerző, a “Swing Királya” lett a névadója a WordPress új verziójának, alig négy és fél hónappal a 3.9 megjelenése után. “Bár a 4.0 nekünk csak egy szám a 3.9 és a 4.1 között, azért elég sok polírfényt adtunk hozzá” – írják a fejlesztők a hivatalos blogon. Valóban, amit mi, felhasználók érzékelni fogunk, azok a kényelmi funkciók – kedvenc tartalomkezelő motorunk tehát továbbra is a használat élményére fókuszál.

Sokaknak fog tetszeni, ahogy a közzététel, a kategóriák és a többi funkciódoboz ezentúl együtt mozog a szöveggel, akármilyen mélyen lent gépelünk is a bejegyzésszerkesztőben; könnyebb lett a médiafájlok szerkesztése, címkézése, előnézete, mint eddig; látványosabb módon kereshetsz a hivatalos ingyenes bővítmények között; de valószínűleg mindannyiunknak az lesz a kedvenc új funkciója, ahogy a beágyazott tartalommal bánik ezentúl a WordPress bejegyzésszerkesztője.

Nem is volt még olyan régen, hogy ha egy YouTube videót akartál beágyazni a weblapodba, akkor a YouTube-ról le kellett szedned az “embed kódot”, azt a bejegyzésszerkesztő HTML-nézetében beilleszteni, majd elhagyni az oldalt, mert a Grafikus és a HTML nézet közti váltogatás eltüntette a beágyazott kódokat. Azután jöttek az erre a célra készített jobb vagy rosszabb bővítmények; most pedig a miénk lehet a varázslat: amint beilleszted mondjuk a YouTube videód linkjét, az azonnal átváltozik egy videólejátszóvá, és akár meg is nézheted a filmet rögtön onnan a szerkesztőből. Hasonlóan ágyazhatsz be teljes videó lejátszási listákat, Twitter csiripeket, vagy akár TED beszédeket is.

A “motorháztető alatt” természetesen sok más is történt; de ha új élményekre vágysz, akkor először nézd meg az alábbi videót, majd készíts mentést a weblapodról, és nyomd meg a frissítés gombot!

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email