Ékezetes domainek

Jó ideje lehet már foglalni ékezetes .hu domain-neveket is. Ez hasznos, ha olyan domained van, amelyet nem lehet vagy nehéz megérteni az ékezetek nélkül, viszont vannak hátrányai is. Nem árt, ha óvatos vagy az ilyen domainekkel.

A magyar nyelv nagyon gazdag, akármiről is akarsz írni a weboldaladon, biztosan körül tudod írni hosszan és röviden, ékezetes vagy ékezet nélküli szavakkal is. Elsődlegesen azt ajánlom, próbálj meg olyan domaint választani, amely rövid, tömör, de érthető, és ékezetek nélkül is értelmes.

Ha sehogy sem lehet kihagyni az ékezetes szavakat a domain-nevedből, akkor pedig mindenképpen javaslom, hogy az ékezetes és az ékezet nélküli változatot is foglald le ugyanabból a domainből, nehogy valaki belerondítson az üzletedbe, meg azért is, hogy ha olyanoknak írsz, akik nem annyira profik az internetezésben, és esetleg beírják az ékezetet, akkor is eljussanak az oldaldra.

A tartalmat azonban mindenképpen az ékezet nélküli változatra tedd fel, az ékezetes domaint pedig irányítsd át az ékezet nélkülire. Ezt megteheted magad is a .htaccess fájl szerkesztésével, vagy megkérheted erre a domain-regisztrátorodat.

Saját tapasztalatom, hogy amikor egy ügyfelem WordPress oldalát átköltöztettük az ékezetes domain-névről az ékezet nélkülire, az ékezetest pedig átirányítottuk ide, akkor részint sokkal egyszerűbb lett egy csomó beállítás (korábban sok minden hibásan működött), és a tetejében többen meg is találták az oldalt! A hölgy ezt írta nekem:

Csak el akartam újságolni hogy 5x lett a látogatottságunk szombattól kezdve. 🙂 Mit csináltál, te aranykezű?? 😀

És valójában nem csináltam semmit – akkor már. Úgy látszik, az ékezetes domaint egy csomó böngésző és felhasználó nem érti, nem kezeli. Persze át volt irányítva az ékezet nélküli is, de talán azt nem mérte rendesen a Google… nem tudom, de a történet tanulságos volt. Ami nem megy, azt ne erőltessük 🙂

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email