Az ingyenes tárhelyek korlátai

 

Ha még csak próbálgatod a szárnyaidat WordPress alatt, talán még nem szeretnél olyan beruházásba belemenni, mint egy saját domain-név és egy saját tárhely. Üzleti oldal esetén semmiképpen nem javaslom, hogy ingyenes tárhelyet használj, mert ez nagyon meggyengíti a látogatóid bizalmát (“olyan cégnek adjam a pénzem, akiknek rendes weboldalra sem telik?”), de ha csak hobbyból készítesz weblapot vagy blogot, vagy még nem tudod pontosan, mit akarsz, akkor is meg kell gondolnod, hol érdemes elindulnod.

Leszámítva azt a tényt, amely minden ingyenes tárhely rákfenéje, bármilyen rendszert (WordPresst, más CMS-t, html-t) használsz a tartalmad megjelenítésére, vagyis azt, hogy idegen reklámok villognak mindenfelé a tartalmad fölött, mellett, alatt, és még felugró ablakok is idegesítik a látogatóidat, az ingyenes tárhelyeknek egyéb korlátai is vannak.

A WordPress nem egy érzékeny állatfaj, de azért van néhány dolog, amelyet elvár a tárhelytől, amelyre telepítik. A hivatalos dokumentáció szerint mindössze két dolognak kell futnia a tárhelyen:

  • PHP v4.3, vagy újabb,
  • MySQL 4.0, vagy újabb;

de a WP 3.0 óta egyes funkciók a PHP 5-ös verzió nélkül nem működnek, és egyes bővítményeknek is lehetnek extra kívánságaik: például a NextGen Gallery nem tudja létrehozni a bélyegképeket, ha a tárhelyen nincs telepítve a GD Library nevű függvény-gyűjtemény. Ha ezek nincsenek meg alapból, az ingyenes tárhelyek szolgáltatóinak hiába szólsz.

Másrészt ugye kell egy SQL adatbázis. Sok helyen ez nem probléma, létrehozhatsz ilyet az ingyenes tárhelyedhez is, de ehhez jól nézd meg, olvasd át a leírást, hogy biztosan olyat válassz, amelynél ez a csomag része.

KIEGÉSZÍTÉS: ha bármi nem fut a tárhelyeden, vagy nem úgy működik, ahogy kellene neki, vagy érthetetlen hibát generál, akkor telepítsd és kapcsold be a Server Buddy nevű bővítményt, ez megmondja, mi nem tetszik a WordPressednek a tárhelyeden. Utána akár ki is kapcsolhatod.

Megoldás lehet még a WordPress.com-ra telepített ingyenes blog. Ez egy ugyanolyan blogszolgáltató oldal, mint a Google Bloggere vagy a magyar blog.hu, csak éppen WordPress alatt fut. Sok előnye van, egy csomó funkció, bővítmény telepítve van rajta, csak be kell őket kapcsolnod, vannak azonban hátrányai is.

Egyrészt nincs “kódturkászás”, azaz nem írhatod át a sablonok üzeneteit magyarra, nem javíthatsz bele a kódokba, hogy testreszabd, nem vehetsz át egy funkciót az egyik sablonból és nem teheted azt át a sajátodba. A Megjelenés -> Szerkesztés menüpont meg sem jelenik a Vezérlőpultodon.

Másrészt nem telepíthetsz saját bővítményeket. Van ott egy csomó előre telepítve, amelyeket használhatsz, de újabbakat nem tudsz feltenni. A WordPresshez jelen pillanatban ingyenesen letölthető 12.253 bővítmény számodra a .com-on nem elérhető.

Kérlek, ha tudsz olyan ingyenes tárhelyeket, amelyek beváltak Neked WordPress alatt, akkor írj róla a hozzászólások között!

Ha pedig úgy döntesz, hogy saját tárhelyet szeretnél, ami biztosan megfelel a WordPress követelményeinek, biztonságos, gyors, és elérhető az ára, akkor keress meg egy üzenettel. A Pagony Multimédia Stúdió által használt szervereken 1 Gb tárhelyet, a legfrissebb szoftveres környezetet, korlátlan számú e-mail címet, aldomaint, adatbázist használhatsz mindössze 10.000 Ft + ÁFA éves díjért. 35 ügyfelünk már elégedetten használja 🙂

 

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Katt a képre részletekért

Javasolt eszközök:

Banner250x250.png
Elementor Pro
Wpsuli Sybell
Sybell tárhely szolgáltatás
Adatvedelem.png
ADATVÉDELEM minta
Divihello
Prémium támogatás és ajándék Divi licence

Oszd meg te is!

A wpSuli alapja egymás támogatása. Lehet egyik ismerősöd pont most szeretne saját honlapot építeni, de kell neki egy segítő kéz…legyél Te ez a támogatás egy megosztással!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email